Politică

Boc: Nu trebuie asociată problema romilor cu aderarea la Schengen

Fostul premier Emil Boc susţine că nu trebuie asociată problema romilor cu cea a aderării României la spaţiul Schengen şi s-a declarat convins că premierul Victor Ponta şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, se vor pune de acord pe acest subiect, "aşa cum au declarat mai demult".

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează poziţia Franţei în ceea ce priveşte accederea României în spaţiul Schengen, Emil Boc a spus că premierul Ponta a declarat după o întâlnire cu preşedintele Francois Hollande că toate problemele au fost rezolvate, dar realitatea este alta.

"Eu ştiu că premierul Ponta a fost în Franţa, a avut o întrevedere publică cu preşedintele Francois Hollande şi că a rezolvat toate problemele, aşa ne-a spus prim-ministrul. Acum vedem că este alta realitatea. Fiind în aceeaşi tabără socialistă, sunt convins că ar trebui să se ţină de cuvânt cu ceea ce au declarat atunci. Cu ce sunt de acord, este că nu trebuie niciodată acceptată asocierea problemei romilor cu intrarea României în Shengen, sunt chestiuni total diferite. Sunt convins că premierul Victor Ponta cu prietenul domniei sale, Francois Hollande, vor reuşi să se pună de acord, aşa cum au declarat", a spus Boc.


Premierul Victor Ponta declara, în 26 septembrie, că nu există o legătură între aderarea României la spaţiul Schengen şi minoritatea romă, arătând că romii se află deja în statele Schengen fără ca România să fie membră a acestui spaţiu.

abonare newsletter