Politică

Kelemen: Retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" lui Tokes ar fi un semnal prost

Retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi "un semnal prost" şi ar însemna că libertatea de exprimare nu este recunoscută, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia fiecare persoană are dreptul constituţional de a spune "prostii".

"Trebuie să ne ridicăm deasupra dezbaterilor noastre politice în contradictoriu. Noi cu Tokes avem foarte multe dezbateri şi opinii diferite, dar când vorbim despre un principiu, trebuie să ne ridicăm deasupra acestor competiţii politice şi trebuie să spunem că libertatea de exprimare a fost unul din drepturile câştigurile în urma Revoluţiei din 1989", a spus vineri, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Acesta consideră că fiecare cetăţean are dreptul constituţional de "a spune prostii" sau "lucruri foarte deştepte", dar nu se poate ingrădi nimănui dreptul de a vorbi liber. În opinia lui Kelemen, o distincţie - Ordinul Naţional "Steaua României" - nu se poate retrage, deoarece Tokes a primit-o pentru meritele de la Revoluţie.


Dacă distincţia i s-ar retrage lui Tokes, spune Kelemen, ar însemna că libertatea de exprimare nu este recunoscută.

"Nu trebuie să fii de acord cu Tokes, nu trebuie să fi de acord cu nimeni până la urmă, dar nu este de acceptat să negi libertatea de exprimare", a conchis Kelemen.


Vă reamintim, în 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

Ultimele Stiri
abonare newsletter