monitorulcj.ro Menu
Politică

Şova îi cere preşedintelui să facă publice rapoartele SRI despre Roşia Montană şi el, dacă există

Ministrul Dan Şova îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să facă publice rapoartele SRI în legătură cu Roşia Montană şi cu el din ultimele şase luni, dacă acestea există, urmare a acuzaţiilor şefului statului la adresa sa.

Ministrul Dan Şova

"Domnul Traian Băsescu a făcut ieri (luni - n.r.) o afirmaţie simplă în legătură cu mine, spunând că eu am luat o lege de la RMGC şi am pus-o pe masa Guvernului, şi anume că eu, în loc să fi făcut treaba de ministru, am luat o lege de la Roşia Montană, adică făcută de un agent privat, şi am pus-o pe masa Guvernului şi am zis că legea e făcută de mine. Dacă e aşa, înseamnă că eu, în loc să lucrez pentru interesele statului român, am lucrat pentru interesele unei companii private, ceea ce este o chestiune foarte gravă, şi cum este o acuzaţie foarte gravă, i-am cerut preşedintelui Băsescu să facă publice rapoartele SRI în legătură cu Roşia Montană şi cu mine, dacă le are, pe ultimele şase luni", a declarat Dan Şova marţi pentru Mediafax.

El a mai spus că, dacă ar fi vorba despre "fonduri de lobby", probabil că ar trebui desecretizate documentele din ultimii 14 ani.


"Dacă ar fi să vorbim despre fonduri de lobby, probabil că ar trebui să se descretizeze documentele din ultimele 14 ani. Dacă sunt informaţii secrete care pot fi publice în legătură cu eventuale fonduri de lobby, dar spun că nu ar fi vorba, dar dacă există trebuie făcute publice cât mai repede, să se ştie dacă a existat vreun lobby în societatea românească şi către cine", a adăugat Şova.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că RMGC ia dat ministrului Dan Şova proiectul de lege aflat acum în Parlament, iar acesta, "profund incompetent", i l-a dat şefului său, Victor Ponta, iar acesta, bucuros de faptul că poate scăpa de responsabilitate, l-a trimis la Parlament.