Politică

Tomac: Cererea de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară a fost aprobată

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să accepte cererea de înregistrare în Registrul partidelor politice a Partidului Mişcarea Populară, a declarat preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac.

"Tribunalul Bucureşti a decis astăzi să aprobe cererea noastră de înregistrare ca partid. Astăzi, Partidul Mişcarea Populară este înregistrat oficial", a precizat Tomac, comfrom Mediafax.

El a spus că au existat patru contestaţii, două considerate de la început nefondate, iar celelalte două respinse de tribunal, din partea deputatul Octavian Bot şi a partidului neparlamentar Alianţa Partidul Popular European (Creştin Democraţi).


Tomac a spus că PMP este organizat la nivel judeţean şi, prin înregistrarea sa ca partid, intră într-o altă etapă, de consolidare a structurilor la nivel de oraşe şi comune.

Adrian Papahagi, preşedinte interimar al PMP Cluj

În ceea ce priveşte conducerea organizaţiei clujene a Partidului Mişcarea Populară (PMP), aceasta va fi preluată interimar de unul dintre fondatorii şi totodată vicepreşedinte la nivel naţional al PMP, Adrian Papahagi.


„La Cluj, am preluat eu pentru început organizarea filialei județene. Îmi doresc să fie o situație interimară, fiindcă sunt și vicepreședinte la nivel național și vreau să mă concentrez acolo unde cred că pot fi mai eficient: în zona de concepție intelectuală, doctrinară, de reprezentare și comunicare. Avem mult de lucru: miercuri inaugurăm filiala Târgu Mureș, joi pe cea din Satu Mare. Simt entuziasm și ni se alătură tot mai mulți oameni“, a declarat Papahagi.

Pe de altă parte, Adrian Papahagi a subliniat că în cel mult o lună PMP va realiza şi un program politic simplu, pe înțelesul tuturor românilor.


„De astăzi, electoratul care se recunoaște în Președintele Traian Băsescu are vehicolul lui propriu! Acesta se cheamă Mișcarea Populară, nu altfel. Știu că dreapta e în fierbere, se fac și se desfac alianțe, scenarii, candidaturi la europarlamentare și prezidențiale. Dincolo de ele, însă, noi avem treabă. În maximum o lună vom produce un program politic simplu, pe înțelesul tuturor românilor, organizat în jurul unei singure valori far (nu spun care, ideile sunt puține și plagiatorii mulți). Vreau să spun atâta electoratului de dreapta: noi nu ne-am mutat. Ne găsiți în același loc: alături de Traian Băsescu“, a mai spus Papahagi.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter