Politică

Szeplekan continuă lupta pentru şefia PNL Cluj: Cer să fiu lăsat să candidez bărbătește împotriva lui Horea Uioreanu

Consilierul judeţean Mihai Szeplekan, contracandidatul lui Horea Uioreanu la şefia PNL Cluj, i-a solicitat lui Crin Antonescu, președinte al Partidului Național Liberal, să îl lase “să candideze bărbătește împotriva contracandidatului meu Horea Uioreanu la alegerile pentru desemnarea noii conduceri județene a PNL Cluj din data de 14 septembrie”.

“Solicit acest lucru chiar și în condițiile în care la aceste alegeri nu vor fi prezenți și cei 120 de delegați ai organizației municipale a PNL Cluj-Napoca. Aceștia nu au fost aleși din vina domnului Horea Uioreanu, care, de frica unui vot pe care nu l-ar fi putut controla, a ales să interzică dreptul de a alege și a fi ales al membrilor unei organizații căreia urma să-i ceară încrederea de a le fi lider”, a spus Szeplekan.

Decizia a echivalat cu anularea dreptului membrilor organizaţiei PNL Cluj-Napoca de a-şi alege şi trimite delegaţi la alegerile de la judeţ. Conform statutului PNL, cu cel mult cinci zile înaintea desfăşurării unei Adunări Generale judeţene, lista completă a delegaţilor trebuie trimisă conducerii centrale. Totuși, municipiul Cluj-Napoca va avea aproximativ 40 de delegaţi de drept.


“Prin această stratagemă, domnul Horea Uioreanu crede că a scăpat de un important număr de voturi pe care nu-l putea controla. Împotriva unor astfel de acțiuni imorale doresc să lupt, de aceea solicit conducerii naționale a PNL să mă lase să mă confrunt, vot cu vot, cu domnul Horea Uioreanu, contracandidatul meu și ca alegerile să se țină la termen. Doresc să arăt faptul că nu îmi este frică de nicio confruntare care implică solicitarea prin vot a încrederii organizației, că nu  îmi este frică de niciun joc de culise pe care l-ar mai putea face domnul Horea Uioreanu, contracandidatul meu. Eu nu sunt adeptul negocierilor de culise, al trasului de sfori și al jocului de-a delegații. Deoarece, atunci când soliciți votul cuiva, îi soliciți încrederea și-l încredințezi asupra faptului că poți să-i fii lider onest, unul care nu-i va înșela încrederea prin negocieri de culise. Doresc să demonstrez faptul că sunt demn de încrederea organizației județene a PNL Cluj”, a conchis Szeplekan.

abonare newsletter