Politică

Boc: Ponta aruncă cu noroi în măsurile pe care le solicita când era în Opoziţie

Fostul prim-ministru Emil Boc a declarat, miercuri, că actualul premier, Victor Ponta demonstrează lipsă de respect faţă de investiţiile şi locurile de muncă din România.

Emil Boc l-a acuzat pe Victor Ponta că aruncă cu noroi în măsurile pe care le solicita Guvernului atunci când era în Opoziţie. Fostul premier s-a referit la diminuarea cotei unice, reducerea CAS şi mărirea salariului minim. “Victor Ponta aruncă cu noroi în măsurile pe care le solicita, când era în opoziţie, Guvernului pe care l-am condus. Şi reducerea cotelor la CAS, şi diminuarea cotei unice, cerută de liberali, şi mărirea salariului minim, erau în fiecare zi măsuri cerute de fosta opoziţie. Actuala guvernare atunci nu le critica, dar astăzi le tratează într-o nouă manieră: «Ştiţi, trebuie să tăiem pensii şi salarii ca să putem aplica aceste măsuri». Asta demonstrează lipsa de respect a lui Victor Ponta pentru ce înseamnă locurile de muncă şi investiţiile din această ţară. Dacă avem o emblemă a acestei guvernări, până acum avem emblema pierderii locurilor de muncă şi a investiţiilor în economie”, a explicat Emil Boc.

El a adăugat că dacă se iau bani de la investiţii pentru a fi daţi în altă parte, nu pot fi create locuri de muncă. “În 2011, aşa cum au fost vremuri de criză, românii au avut cea mai mare parte a PIB-ului alocată investiţiilor din UE. Acela a fost şi motivul pentru care economia a crescut la 2,2% în 2011, iar rata şomajului a fost sub rata europeană. Cât timp iei bani de la investiţii să dai în altă parte, nu poţi aştepta să ai locuri de muncă şi o creştere a nivelului de trai pe termen mediu şi lung”, a conchis Emil Boc.


Premierul Victor Ponta declara, luni, că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.

El menţiona că a tratat cu seriozitate propunerile economice avansate de PDL, arătând că PDL nu a luat în calcul, însă, şi impactul bugetar al acestora şi că trebuie să spună dacă vrea să taie din nou pensii şi salarii sau vrea creşterea taxelor şi impozitelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter