monitorulcj.ro Menu
Politică

Tomac: “Partidul Mişcarea Populară cere demisia imediată a lui Victor Ponta”

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), susţine, într-un comunicat remis luni, că bilanţul celor 68 de săptămâni de guvernare USL este "cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989", motiv pentru care el cere "demisia imediată a prim-ministrului Victor Ponta".

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară

"Astăzi se împlinesc 68 de săptămâni de guvernare USL cu Victor Ponta în rol de dirijor. Din păcate pentru români, bilanţul celor 68 de săptămâni este cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989", susţine Tomac.


El precizează că 12 miniştri "au părăsit cabinetul «cel mai cinstit şi profesionist»", din motive de "incompetenţă, plagiat, incompatibilitate şi condamnare penală".

În bilanţul guvernării Tomac include şi "o tentativă de lovitură de stat eşuată, care a costat România peste 3 miliarde de euro", "ratarea obiectivului naţional de aderare a României la spaţiul Schengen", "o privatizare ratată, este vorba de Oltchim, şi una dubioasă, CFR Marfă, pe cale să eşueze şi ea", "distrugerea Institutului Cultural Român prin numirea şi păstrarea în funcţie timp de mai multe luni a unei sinistre figuri: Andrei Marga", "creşterea evaziunii fiscale în primul semestru al anului 2013 (minus 713 milioane de lei)".

Liderul PMP reproşează Guvernului "introducerea a 21 de noi taxe şi impozite în ultimele şapte luni şi pregătirea unui alt rând de biruri începând cu 1 septembrie 2013", "presiuni publice repetate asupra judecătorilor şi procurorilor atât din partea prim-ministrului, cât şi din partea altor membri ai Cabinetului", "eşecul lamentabil în atragerea de fonduri europene: minus 3.347 milioane de lei faţă de cât fusese programat în primul semestru al anului 2013. Rata generală a absorbţiei în iulie 2013 a fost de 15%", "ratarea obiectivului de revizuire a Constituţiei, programat pentru sfârşitul anului 2013".

Alte eşecuri ale Guvernului semnalate de Tomac sunt "ratarea finalizării procesului de reorganizare administrativ-teritorială, programat pentru sfârşitul anului 2013", "creşterea şomajului de la 6,7% la 7,6% în mai puţin de un an de zile", "tăierea a aproximativ 900 de milioane de lei de la capitolul investiţii".

"Acest bilanţ catastrofal denotă o proastă guvernare, care se reflectă în viaţa de zi cu zi a românilor. Din acest motiv, Partidul Mişcarea Populară cere demisia imediată a domnului prim-ministru Victor Ponta. Doar un asemenea gest i-ar scuti pe români să mai suporte alte săptămâni de incompetenţă şi impostură, care le afectează direct nivelul de trai", se mai arată în comunicatul semnat de Tomac.