Politică

Eugen Tomac vrea să depună plângere penală împotriva lui Ponta dacă nu publică HG 526 privind CFR Marfă

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), îl avertizează pe premierul Victor Ponta că, dacă nu publică HG 526/2013 privind privatizarea CFR Marfă, va depune plângere penală împotriva sa pentru "abuz în serviciu contra intereselor publice".

Preşedintele PMP i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta.

"În primul rând vreau să vă urez bun venit din concediu. În al doilea rând doresc să vă atrag atenţia că sunt câteva probleme restante şi câteva priorităţi pentru România pe care Guvernul pe care îl conduceţi le-a neglijat în ultima perioadă", se arată în scrisoarea lui Tomac, remisă agenţiei Mediafax.ro.


Liderul PMP enumeră problemele la care face referire, între care privatizarea CFR Marfă, rata şomajului, rata de absorbţie a fondurilor europene, Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană, perspectiva de introducere de noi taxe, revizuirea Constituţiei.

"Dintre acestea, chestiunea cea mai arzătoare este finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă. Din acest motiv, îmi permit să vă avertizez că, în cazul în care veţi obstrucţiona în continuare publicarea în Monitorul Oficial a HG nr.526 din 24.07.2013, voi depune o plângere penală împotriva dumneavoastră, în calitate de prim-ministru, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice", îi scrie Eugen Tomac premierului Victor Ponta.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă, respectiv să publice în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind compania feroviară şi să nu pună statul în situaţia de a plăti despăgubiri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter