Politică

Şova, replică la plângerea penală a lui Boagiu: Dacă mă acuză pe mine, e denunţ calomnios

Dan Şova, ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, a răspuns plângerii penale făcute de Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor afirmând că, dacă aceasta a făcut plângere penală împotriva sa privind "ascunderea" contractului cu Bechtel, atunci ea se face vinovată de denunţ calomnios, motiv pentru care i se va face o plângere penală.

În privinţa contractului cu Bechtel, Şova susţine că documentul original, de care este nevoie formal pentru procedura desecretizării, este "căutat" de Corpul de Control al premierului şi că cei vinovaţi de dispariţia acestuia vor răspunde penal, relatează Realitatea.net.

"Eu sper că dna Boagiu nu a reclamat faptul că aş ascunde contractul, când faci o plângere susţinând evident un lucru fals, se numeşte o infracţiune de denunţ calomnios. Dacă a făcut plângere penală că aş ascunde eu, va avea o plângere penală pe cinste din partea mea, care nu va fi o glumă", a spus Dan Şova, la Realitatea TV.


În privinţa documentului original, Şova susţine că mijloacele de căutare ale Corpului de Control se reduc la formularea unor adrese către instituţiile care il puteau deţine.

"S-a făcut o cerere inclusiv la DNA pentru a preciza dacă originalul e află la ei. Următorul pas, dacă nicio instituţie nu va spune că are, ne vom adresa şi Companiei Bechtel. Corpul de Control deja s-a adresat probabil, dar fiind in concediu nu sunt updatat, pentru a spune dacă vor dori originalul dânşilor. Toată lumea are acest contract, dar în copie, dar desecretizarea ţine de procedură formală, trebuie să aplici ştampila de desecretizare pe contractul original. Există mai multe copii care se află în posesia celor care au dreptul. Cei vinovaţi de dispariţie vor răspunde penal", a mai spus ministrul.


Sarcina căutării contractului original încheiat cu compania americană Bechtel a fost preluată de Corpul de Control al Guvernului, a declarat, miercuri, Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, precizând că, în cazul în care nu se va găsi contractul până la 30 august, atunci se va adresa Parchetului.

Dan Şova a subliniat că nu poate spune cu certitudine ce ministru a văzut ultima oară contractul original.


“Am auzit o mulţime de variante de la cei implicaţi şi nu pot să vă spun cu certitudine, pentru că ar fi nedrept, că s-a văzut ultima oară în timpul domnului Nazare, al doamnei Boagiu sau al domnului Berceanu, pentru că nu ştiu care este ultimul moment în care a fost văzut originalul, nu copiile. În mod normal, nici nu trebuie să-l vadă cineva, pentru că originalul se păstrează într-un singur loc şi, ca să reiterez umorul situaţiei: când a venit doamna Boagiu şi a spus să îl caute Şova la etajul 2 camera 58, trebuie să-i spun că, în momentul în care am cerut originalul pentru a-l desecretiza, cei cărora le-am cerut primii, normal, au fost cei de la etajul 2 camera 58 şi au fost primii care ne-au dat în scris că nu e contractul la dânşii”, a mai spus Şova.

abonare newsletter