Politică

Moralitatea unui înalt politician american, șifonată de o româncă

O presupusă legătură amoroasă între fostul secretar de stat al SUA Colin Powell și europarlamentarul Corina Crețu a ajuns pe prima pagină a presei americane.

Celebrul hacker Guccifer, renumit pentru accesarea ilegală a conuturilor online ale mai multor persoanlitați americane, revine cu nou atac mediatic, de această dată împotriva lui Colin Powell, fost secretar de stat american, care pare implicat într-o relație amoroasă cu europarlamentarul român Corina Crețu.

 


Guccifer a postat o corespondenţă prin e-mail purtată între Colin Powell și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Powell s-a sesizat imediat și, deși a mărturisit că a avut o relație foarte apropiată cu Crețu, a insistat că între ei “nu a existat și nici nu există o relație amoroasă între ei doi”. Ce ridică, însă, semne de întrebare cu privire la relația dintre cei doi, este un e-mail în care Crețu i se adresa lui Powell cu apelativul “iubirea vieții mele”


Hackerul a postat zilele trecute un nou schimb de mesaje, purtat în cursul acestei săptămâni, în care Powell a avertizat-o pe Crețu să-și șteargă toate e-mail-urile dintre ei, de teamă că Guccifer ar putea să obțină și multe dovezi.

TheSmokingGun.com a relatat joi (vineri noaptea, ora României) că Powell, 76 de ani, a întâlnit-o prima dată pe Corina Creţu în urmă cu zece ani, când ea era consilier al preşedintelui României Ion Iliescu, iar el servea ca şef al diplomaţiei în administraţia lui George W. Bush. "Ocazional, am participat la aceleaşi reuniuni diplomatice şi internaţionale", explică Powell, citat de The Smoking Gun. 


Powelll și-a justificat gestul afirmând că, în lumina celor întâmplate recent, i s-a părut firesc să își steargă corespondența, afirmând că prietenia apropiată cu Corina Crețu a devenit în timp o amiciție.


Cine are de câștigat din acest scandal?


Scandalul iscat în jurul acestui subiect îl pune într-o lumină foarte proastă pe demnitarul american, a cărui moralitate este pusă la îndoială, după o căsătorie de 50 de ani. 

Pe de altă parte însă, pentru Corina Crețu incidentul poate fi considerat benefic, aducându-i notorietate și o mai mare vizibilitate înainte de alegerile europarlamentare care vor avea loc în 2014.


În timp ce unii se întreabă dacă acest scandal nu a debutat mult prea devreme pentru a-i fi benefic Corinei Crețu, alții emit ipoteza că ar fi doar debutul unei campanii de popularizare a numelui său.

Cum Corina Crețu nu este o miză pentru Guccifer, este de presupus că hackerul l-a vizat pe Colin Powell, politician cu notorietate în SUA și în restul lumii.

Cine este Guccifer?

Hackerul Guccifer s-a făcut remarcat în Statele Unite după ce şi-a petrecut ultimele opt luni spărgând conturile online ale unor oficiali americani de rang înalt, precum foștii președinți Bush și Clinton sau ale administrației Obama, dar și ale unor personalităţi publice, inclusiv jurnalistul Carl Bernstein, scriitoarea Candace Bushnell şi miliardarul John Doerr.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter