Politică

Şova: Contractul Bechtel, nedesecretizat pentru că nu s-a găsit originalul

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Şova, susţine că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală.

Dan Şova a anunţat, miercuri, că documentul original nu poate fi găsit, el arătând că acesta este motivul pentru care contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat şi adăugând că prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

"Nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. (...) Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006", a susţinut Dan Şova, miercuri seară, la Digi24.


El a spus că preţul menţionat în actul adiţional a ajuns la 10 miliarde de Euro, de la 2,2 miliarde de Euro.

"Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor - n.r.) a spus într-o conferinţă de presă că a trebuit să rezilieze parţial. E clar că modificările din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de Euro. Oamenii aşteaptă să vadă pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii", a spus Dan Şova, potrivit aceleiaşi surse.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter