monitorulcj.ro Menu
Politică

Băsescu: Ponta vrea să facă ceva ilegal în CSAT cu CFR Marfă, nu pare străin de un aranjament murdar

Traian Băsescu susţine că Victor Ponta cere CSAT să încalce legea cu avizul pentru privatizarea CFR Marfă şi că nu pare a fi străin de un "aranjament murdar".

Preşedintele Traian Băsescu

Băsescu precizează totodată că premierul trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu să se limiteze la rolul de starletă de televiziune "Nu poţi să ceri CSAT să facă ceva ilegal. Victor Ponta pare a fi un premier fără respect pentru lege. El pur şi simplu vrea ceva ilegal. Este ilegal ca CSAT să valideze contracte de privatizare sau să aprobe câştigători de licitaţii. Nici măcar nu există un precedent în acest sens (...) De la Victor Ponta te poţi aştepta oricând la lucruri ilegale sau la situaţii în care nu are curajul asumării responsabilităţii funcţiei. Oriunde în această lume, inclusiv în România, un prim-ministru nu se poate limita doar la rolul de starletă de televiziune. Uneori trebuie să ia şi decizii importante. Dacă eram în locul domniei sale, sau dacă CSAT ar fi avut atribuţiuni legale în materie, acceleram procesele şi spuneam de mult «da» sau «nu» acestei privatizări. Tergiversarea deciziei nu este decât în detrimentul companiei, al salariaţilor şi al credibilităţii statului român", a susţinut Traian Băsescu, într-un interviu difuzat duminică de "România Liberă".

Totodată, preşedintele a susţinut că din punct de vedere legal el nu poate bloca o privatizare, însă poziţia sa în cadrul pactului de coabitare nu presupune că asistă "tăcut" şi semnează tot ce primeşte de la Guvern sau Parlament.


În plus, şeful statului a apreciat că în spatele privatizării CFR Marfă ar fi vorba de o serie de interese, "un aranjament murdar" de care premierul Victor Ponta nu pare a fi străin.

Preşedintele a precizat că ceea ce l-a determinat în ultima perioadă să-l critice pe Ponta a fost "superficialitatea lui legată de CFR Marfă".