Politică

Se lansează Partidul Mişcarea Populară

Marţi vor fi depuse la tribunal actele pentru înfiinţarea noului partid de dreapta, Mişcarea Populară. Deputatul Eugen Tomac, proaspăt demisionar din PDL, va fi președintele acestui partid până la Congres. Din Grupul de Iniţiativă al Mişcării Populare la nivel naţional va face parte şi fostul democrat liberal clujean, Adrian Papahagi.

„Depunem oficial actele la Tribunal, la Bucureşti. Eu voi fi unul dintre cei cinci membri ai Grupului de Iniţiativă, la nivel naţional. Plecăm la drum cu speranţa că vom reuşi să construim o alternativă de dreapta la acest USL corupt, iresponsabil, abuziv şi incompetent. Va urma un congres, vor fi alegeri interne, desigur, sunt multe lucruri de făcut“, a declarat Adrian Papahagi.

Fundaţia Mişcarea Populară va sprijini partidul


În ceea ce priveşte colaborarea celor două instituţii, Fundaţia va avea rolul de a de a furniza politici şi totodată o politică de resurse umane adecvate Partidului Mişcarea Populară, explică Claudiu Câmpean, coordonatorul filialei clujene a fundaţiei.

„Probabil vor exista persoane care vor funcţiona, vor activa şi în fundaţie, şi în partid, astfel încât să se stabilească nişte legături clare între cele două, dar fundaţia va sprijini partidul“ a declarat Claudiu Câmpean.


Eugen Tomac, fostul „campion“ al democrat liberalilor

Viitorul preşedinte al partidului, Eugen Tomac a fost cel mai performant candidat al PDL la ultimele alegeri parlamentare, obţinând aproape 80% din voturi. Acesta a fost doar unul dintre cei doi candidaţi ARD care au reuşit să obţină mai mult de 50% din voturi într-un colegiu.


Eugen Tomac este născut în localitatea Babele (fostă General Al. Averescu) din sudul Basarabiei în fostul județ Ismail. A venit în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul granițelor. Este redactor al revistei de cultură istorică Magazin istoric, unde a publicat studii despre Basarabia și românii de peste hotare, dar și studii privind istoria Statelor Unite ale Americii. Eugen Tomac este profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție ce aparține de Ministerul Afacerilor Externe, unde studiază tineri din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Turkmenistan, Ucraina. În perioada 2000–2004 a fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni urmând apoi să coordoneze proiecte naționale de tineret prin Centrul pentru Educație Democratică.

abonare newsletter