Politică

Boc: USL Cluj şterge pe jos cu Ponta!

Primarul Emil Boc a declarat că USL Cluj "şterge pe jos cu Victor Ponta" deoarece consilierii locali social-liberali au refuzat, joi, să voteze prelungirea unui contract de închiriere cu o asociaţie româno-chineză, în timp ce premierul anunţase că vrea un parteneriat strategic cu China.

 

Emil Boc a declarat, joi seară, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local, că asociaţia de prietenie româno-chineză din municipiu are un cuvânt important în promovarea relaţiilor din Cluj-Napoca şi China şi de a atrage investitori chinezi în judeţul Cluj.


"USL Cluj şterge pe jos cu Victor Ponta. Mă refer la lucruri serioase, la faptul că tot ceea ce a declarat Victor Ponta în China, despre parteneriatul şi importanţa relaţiei pe care o avem cu un partener economic extrem de serios şi pe care îl aşteptăm să vină la Cluj cu o investiţie de peste un miliard de euro pentru hidrocentrala Tarniţa - Lăpuşteşti, este sfidat şi batjocorit de USL Cluj, care a refuzat prelungirea unui contract de închiriere Asociaţiei de prietenie româno-chineze din Cluj-Napoca. Aceasta are un cuvânt important în promovarea relaţiilor din Cluj-Napoca şi China, de a atrage investitori chinezi în judeţul nostru. Deci Victor Ponta primeşte o palmă de la USL Cluj, sfidând toate declaraţiile şi angajamentele pe care şi le-a luat", a spus Boc, citat de Mediafax.

Consilierii locali ai USL şi PPDD au respins, joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca, un proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere pentru Asociaţia de prietenie româno-chineză din municipiu, invocând faptul că aceasta nu a depus cererea de prelungire "în termen".


După respingerea proiectului de prelungire a contractului de închiriere în şedinţa ordinară, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă de îndată la care consilierii USL şi PPDD nu au participat, astfel că proiectul nu a fost adoptat nici de această dată.

La începutul acestei luni, premierul Victor Ponta declara, la finalul unor discuţii avute cu preşedintele şi prim-ministrul chinez, că România îşi doreşte să încheie un parteneriat strategic cu China, prin care să fie asigurată o colaborare atât în domeniul politic, cât şi în cel economic, cultural şi educaţional.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter