Politică

Ce averi au deputaţii Opoziţiei de la Cluj

Cei doi deputaţi ai Opoziţiei Adrian Gurzău (PDL) şi Mate Andras (UDMR), amândoi la cel de al doilea mandat în Parlamentul României, se situează la poli opuşi când vine vorba de averi. Dacă Mate Andras deţine multe proprietăţi şi obiecte de valoare, Adrian Gurzău este mai modest. De altfel, parlamentarul UDMR rămâne, de departe, unul dintre cei mai înstăriţi aleşi clujeni.

Deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzău Deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzău

Astfel, democrat liberalul Adrian Gurzău deţine un aparatament de 118 mp la Cluj-Napoca, împreună cu soţia sa, pe care l-a cumpărat în 2007. Cel puţin potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta nu deţine bijuterii, maşini, nu are bani în conturi şi nici obiecte de valoare. Are în schimb două credite scadente în 2021, unul de 20.000 euro şi unul de 40.000 de euro. Anul trecut a încasat de la Parlamentul României 54.787 lei. Soţia sa a încasat de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj suma de 4.868 lei iar, iar de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj a încasat 3.123 lei.

Mate Andras rămâne unul dintre cei mai bogaţi parlamentari clujeni


Deputatul Mate Andras nu s-a îmbogăţit de la preluarea mandatului în decembrie, deţinând împreună cu soţia sa aceleaşi multe terenuri, case şi obiecte de valoare. Mai exact, acesta are 12 terenuri achiziţionate între 1996 şi 2010, cu suprafeţe între 16 mp şi 2500 mp, 10 dintre ele fiind deţinute împreună cu soţia sa. De asemenea, are trei apartamente şi o garsonieră în Cluj-Napoca şi o casă în judeţul Sălaj. În declaraţia de avere a deputatului mai sunt trecute bijuterii, monede de argint, obiecte de artă în valoare totală de aproximativ 37.000 lei. De asemenea, are conturi la Banc Post şi Banca Transilvania sub 5.000 euro şi un card credit până la echivalentul a 10.000 euro. Acesta mai deţine un autoturism Skoda Fabia. Anul trecut, Mate Andras a obţinut de la Camera Deputaţilor 69.582 lei, iar de la cabinetul de avocatură a obţinut un venit net de 23.548 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter