Politică

Prin birourile parlamentare bate vântul

Aleşii noştri iau foarte în serios vacanţa în care au intrat de aproape două săptămâni, astfel că prin birourile lor bate deja vântul.

Într-un scurt tur pe la partidele de pe Bulevardul Eroilor, unde unii dintre aleşii noştri îşi au birourile, niciun parlamentar – nici din partea Puterii, nici din partea Opoziţiei – nu a fost de găsit vineri, între orele 10.30 şi 12. Dezbaterile pe tema revizuirii Constituţiei, ca şi cele privind regionalizarea sau propriul statut se pare că i-au ostenit prea tare.

Angajaţii acestora îşi „scot“ şefii argumentând că nu au programate audienţe. Chiar şi aşa, noi am zărit câţiva clujeni care îşi căutau  parlamentarii pe care anul trecut, în decembrie i-au ales, pentru a-şi spune necazurile. Fără succes, însă, pentru că aleşii noştri au lăsat, se pare, deoparte munca, iar birourile lor au rămas pustii. În lipsa lor, i-am „audiat“ noi.


Abrambureala de la PNL

La sediul PNL de pe Bulevardul Eroilor nr. 2 am încercat să aflăm unde putem da de deputatul Elena Uioreanu sau măcar să aflăm un orar al audienţelor şi înscrierilor la audienţe. Biroul acesteia, proaspăt amenajat acolo, este închis. La scurt timp după apariţia noastră, îşi face apariţia şi aceasta. Precizăm că Elena Uioreanu a fost, de altfel, în turul nostru, singurul parlamentar pe care l-am văzut „la faţă“.


Mai încolo, la biroul senatorului PNL Marius Nicoară bate vântul. Proaspeţii deputaţi Steluţa Cătăniciu şi Adrian Oros nu sunt nici ei, de găsit. Chiar dacă nu toţi parlamentarii şi-au pus la punct birourile, aceştia îşi pot ţine audienţele la sediile partidelor din care fac parte, însă nici măcar Marius Nicoară nu este prezent. O doamnă încearcă să dea de Steluţa Cătăniciu, dar nu ştie unde să o găsească. Ca şi dincolo, nicio indicaţie, niciun semn care să o îndrume înspre un birou parlamentar, niciun orar, doar angajaţii parlamentarilor. O îndrumăm noi înspre sediul senatorului Nicoară, pentru a-şi face o programare. „E bun şi acesta, dacă doamna Cătăniciu este de negăsit“, spune femeia.

La PSD nu se respectă programul


Nici la sediul PSD, unde îşi are biroul senatorul Alexandru Cordoş, situaţia nu este roză. Deşi acesta are programată o întâlnire, nu îşi face apariţia nici după aproximativ o oră. Doamna care vrea să vorbească cu parlamentarul PSD ne găseşte în schimb pe noi, poate o ajutăm, ne spune ea.

Opoziţia se scuză cu CNC de la Bucureşti


Nici la sediul PDL nu e mare înghesuială. Aici însă, audienţele sunt mai puţine de când democrat liberalii au trecut în opoziţie. Senatorul Alin Tişe nu are audienţe vineri, pe Bulevardul Eroilor, ci doar la biroul din cartierul Grigorescu, dar oricum este plecat la Bucureşti, ne informează consiliera sa.

Deputatul Adrian Gurzău ţine audienţe doar de la ora 14.00, însă nu are programate întâlniri cu clujenii. Doar sâmbătă, la Bucureşti, are loc Consiliul Naţional de Conducere al PDL, aşa că democrat liberalii au o scuză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter