Politică

Cât au muncit deputaţii clujeni, de la preluarea mandatelor

Deputaţii clujeni s-au întrecut în declaraţii politice, dar nu au excelat în ceea ce priveşte numărul iniţiativelor legislative, în cele şase luni de la preluarea mandatelor.

Ieri v-am arătat cât de leneşi sau, dimpotrivă, cât de activi au fost cei patru senatori clujeni în cele şase luni de la preluarea mandatelor. Astăzi puteţi vedea cât au muncit cei zece deputaţi aleşi la scrutinul din decembrie, anul trecut, mai exact câte propuneri legislative au avut, declaraţii politice şi luări de cuvânt au susţinut de când i-am trimis să ne reprezinte în Parlamentul României, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Uioreanu şi Gurzău, cei mai activi


Astfel, deputatul liberal, Elena Uioreanu, a iniţiat cele mai multe propuneri legislative (13), în cele şase luni de la preluarea mandatului, comparativ cu ceilalaţi deputaţi clujeni. De asemenea, ea a susţinut opt declaraţii politice, luând de nouă ori cuvântul în plen. De departe, democrat liberalul Adrian Gurzău, a fost cel mai vorbăreţ dintre deputaţii clujeni, fiind astfel campion la declaraţii politice şi luări de cuvânt, (26 declaraţii politice, 27 luări de cuvânt). Gurzău a avut, de asemenea, nouă propuneri legislative. Nici deputatul UDMR, Mate Andras nu este zgârcit la vorbă, el luând cuvântul de 34 de ori. Mate Andras a îniţiat şase propuneri legislative. De asemenea, liberalul Adrian Oros a avut şapte propuneri legislative, a susţinut cinci declaraţii politice şi a luat cuvântul de şase ori.

Cătăniciu, mai tăcută în Parlament decât în Consiliul Local


Colega sa de partid, Steluţa Cătăniciu, a avut nouă propuneri legislative, dar, surprinzător, deşi foarte vocală pe vremea când era consilier local, în Camera Deputaţilor ea nu a susţinut nicio declaraţie politică şi a luat cuvântul doar de 10 ori, potrivit site-ului Camerei. Social democrata Aurelia Cristea a iniţiat opt propuneri, a susţinut nouă declaraţii, şi a luat cuvântul de 14 ori, iar colegul său de partid, Cornel Itu a avut nouă propuneri, şase declaraţii, luând şi el cuvântul de 11 ori.

Radu Zlati, cel mai leneş


Cel mai leneş deputat este liberalul Radu Zlati, „paraşutat“ la alegerile din decembrie tocmai de la Sighet să reprezinte Clujul în Parlament. Radu Zlati a avut, în prima sesiune parlamentară doar cinci propuneri legislative, a susţinut o singură declaraţie, şi a luat cuvântul în plen doar de două ori.

Cât au muncit traseiştii


Cei doi politicieni traseişti, Ioan Moldovan (fost PP-DD) şi Mircea Irimie (fost PDL), au avut şi ei nouă propuneri, patru declaraţii şi şase luări de cuvânt, respectiv nouă propuneri, trei declaraţii şi şapte luări de cuvânt.

Vă reamintim, cei doi deputaţi s-au reorientat foarte rapid către alte formaţiuni politice, după ce s-au văzut cu mandatele în mână. La aproximativ o lună după alegerile parlamentare aceştia au părăsit partidele sub sigla cărora au candidat şi au trecut în barca Puterii, înscriindu-se în Partidul Conservator.

Ultimele Stiri
abonare newsletter