Politică

Liviu Dragnea: Nu renunţ la ideea referendumului în octombrie

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, că nu renunţă la ideea consultării populare în octombrie, menţionând că aceasta ar putea să dureze trei zile, potrivit Mediafax.ro.

Dragnea a subliniat, la un post public de televiziune, că revizuirea Constituţiei şi regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României, şi de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Întrebat dacă ia în calcul, aşa cum a mai spus, organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Dragnea a răspuns: "Poate să dureze şi trei zile".


El a adăugat că în contextul în care pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut "care ne spune că referendumul se poate organizat în mai multe zile".

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, Curtea Constituţională a României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter