Actualitate

UPDATE - EXCLUSIV: Sute de persoane au participat la slujba de înmormântare a clujencei decedate în accidentul din Muntenegru

Slujba este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Vasile Şomeşanul. La înmormântare este prezentă fiica supravieţuitoare din accident, precum şi rudele apropiate ale familiei. Presa nu are acces la eveniment şi este ţinută la poartă.

UPDATE 15:00 - Vecinii femeii decedate au avut numai cuvinte de laudă la adresa ei

Toţi vecinii femeii decedate au avut numai cuvinte de laudă la adresa ei, spunând că Aurora Morar era o femeie foarte bună.


O altă vecină a povestit pentru Monitorul de Cluj că a vorbit cu fiica supravieţuitoare şi a spus că aceasta se află în stare de şoc.

“Fizic, ea se simte bine dar psihic este distrusă. Am vorbit puţin cu ea, aici la înmormântare, am întrebat-o cum se simte, şi mi-a răspuns că bine dar nu ştiu ce să cred. Eu am aflat despre tragedie de la televizor dar un credeam că a murit cineva atât de apropiat, din Cluj, pentru că nu a spus că pleacă în acea excursie”, a declarat o vecină a familiei Morar, prezentă la înmormântare.


UPDATE 14.45-  Episcopul vicar Vasile Şomeşanul: "Tragedia a apropiat mult două popoare"

"Tragedia întâmplată în dimineaţa zilei de duminică a îndoliat nu numai familiile care au avut direct de suferit prin decesul celor apropiaţi, ci au apropiat mult două popoare, poporul român şi poporul muntenegrean,  care în mod desăvarşit s-au dăruit pentru ajutorarea celor care aveau nevoie. Este greu să dăm noi o apreciere duhovnicească la ceea ce s-a întâmplat însă prin durerile mari pe care le aduc anumite evenimente din viaţa personală Dumnezeu poate să ne aducă mai aproape de ceea ce trebuie să fie simpatie, solidaritate, comuniune în astfel de momente. Slujba a fost una obişnuită care se oficiază la orice înmormântare, însă a avut o încărcătură mult mai puternică pentru că de data aceasta sunt implicate două popoare care au arătat că trăiesc în slavă. Orice familie primeşte cu durere un astfel de evenimente, o astfel de încercare, însă noi creştinii avem în adâncul fiinţei noastre certitudinea Învierii, deci Întunericul şi Răul este depaşit prin iubire şi prin Învierea la care ne cheamă pe toţi Mântuitorul", a declarat dupa slujba de înmormatare episcopul vicar Vasile Şomeşanul.


UPDATE 14:10 -  Slujba de înmormântare s-a încheiat

Slujba este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Vasile Şomeşanul. La înmormântare este prezentă fiica supravieţuitoare din accident, precum şi rudele apropiate ale familiei. Presa nu are acces la eveniment şi este ţinută la poartă.


Primarul Emil Boc a trimis o coroană în numele Primăriei Cluj-Napoca. Niciun oficial clujean nu este prezent la eveniment.

Fiica de 26 de ani a clujencei care a decedat în accident a supravieţuit datorită faptului că a fost protejată, atunci când autocarul s-a prăbuşit în prăpastie, de trupul mamei sale, peste care a căzut un bolovan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter