Politică

Consiliul Judeţean Cluj alocă sume infime comunelor puternic afectate de inundaţiile din 2013

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/24/cj cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni vor vota, mâine, în şedinţă, un proiect de hotărâre care prevede alocarea unui sprijin financiar pentru mai multe sate pentru eliminarea parțială a efectelor produse de calamitățile naturale din luna mai 2013. Dacă proiectul va trece comunele vor primi în total suma de 65.000 de lei.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, comuna Câțcău a solicitat acordarea unui sprijin financiar din fondul de rezervă al bugetului local al județului, pentru a elimina efectele produse de calamitățile naturale din luna mai 2013, produse pe raza administrativă a comunei, respectiv localitatea Muncel. “Comitetul pentru situații de urgență, a efectuat o evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, respectiv grindina care a afectat culturile agricole, livezile și gospodăriile populației, care se cifrează la suma de 168 mii lei”, se arată în proiect.


De asemenea, comuna Vad solicită din fondul de rezervă al bugetului local al județelui Cluj, alocarea unui sprijin financiar pentru eliminarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase din data de 26 mai 2013, respectiv grindina care a afectat culturile agricole, livezile, viile, gospodăriile din localitățile Vad, Bogata de Jos, Valea Groșilor, pagube care conform evaluărilor efectuate de Comitetul local pentru Situații de Urgență Vad, se cifrează la suma de 600 mii lei.

Dacă proiectul va trece, din fondul de rezervă al bugetului local a județului, vor fi alocaţi 15.000 de lei pentru comuna Câțcău și 50. 000 de lei pentru comuna Vad.

abonare newsletter