Actualitate

Angajaţii din sistemul sanitar clujean ar putea intra în grevă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/medici operatie1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul Sanitas Cluj, Ştefan Roman, a afirmat, joi, că dacă în luna iulie nu va avea loc o rectificare pozitivă a bugetului alocat Ministerului Sănătăţii, peste 6.000 de angajaţi din sistemul medical clujean ar putea intra în grevă generală. </strong></p>

Liderul Sanitas Cluj, Ştefan Roman, a declarat, joi, că angajaţii din sistemul medical au formulat o serie de revendicări, printre care acordarea tichetelor de masă în unităţile sanitare unde s-a sistat distribuirea, elaborarea unei legi a salarizării în sistemul sanitar care să prevadă creşterea salariilor sau asigurarea spitalelor cu medicamente şi materiale medicale.


"Angajaţii din sistemul medical au formulat o serie de revendicări, care au fost discutate cu ministrul Sănătăţii. Printre acestea se numără acordarea tichetelor de masă în unităţile sanitare unde s-a sistat distribuirea, elaborarea unei legi a salarizării în sistemul sanitar care să prevadă creşterea salariilor, asigurarea spitalelor cu medicamente şi materiale medicale astfel încât pacienţii să nu mai fie nevoiţi să le cumpere. Dacă rectificarea bugetară din luna iulie a bugetului Ministerului Sănătăţii nu va pozitivă, astfel încât să fie rezolvate aceste revendicări, peste 6.000 de angajaţi din sistemul medical clujean - medici, asistente, infirmiere - ar putea declanşa acţiuni de protest care să culmineze cu o grevă generală. Bineînţeles, se va asigura o treime din activitate, conform legii", a spus Roman.

Potrivit acestuia, în judeţul Cluj sunt patru unităţi medicale unde, de câteva luni, s-a sistat distribuirea tichetelor de masă.


Rectificarea bugetară ar trebui să aibă loc în jurul datei de 15 iulie.

abonare newsletter