Politică

Emil Boc critică modelul de regionalizare propus de USL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/dragnea 3-1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc se declară susţinător al regionalizării, dar nu este de acord cu modelul propus de Guvernul USL.

“Sunt un susţinător al regionalizării, dar vreau să prezint câteva elemente care diferă ca şi concepţie politică de modul de realizare a regionalizării. În România avem două nivele de administraţie, nivelul judeţean şi nivelul local. Viziunea prezentată de vicepremierul Liviu Dragnea, de a trece de la două nivele administrative la trei, cred că nu este benefică pentru România. Soluţia pe care o cred posibilă este nu de a înfiinţa un nou palier administrativ, ci de a comasa actualele judeţe, într-un număr de la 8 la 14. Putem ţine cont în comasarea judeţelor de ceea ce am avut după Marea Unire. Acest lucru ar permite să se facă reorganizarea administrativ teritorială fără revizuirea Constituţiei, doar modificând legea din 1968 de reorganizare administrativ teritorială”, a declarat Emil Boc, joi, la o dezbatere publică pe tema regionalizării organizată la Cluj de către MDPR, la care a participat şi vicepremierul Liviu Dragnea.


El a mai spus că în condiţiile în care acum sunt probleme, când există două niveluri administrative, când vor exista trei niveluri, problemele vor fi şi mai mari.

”Mi-e frică de faptul că apariţia unei nou structuri va duce la amplificarea birocraţiei, iar cel care va pierde va fi cetăţeanul”, a menţionat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter