Politică

Revizuirea Constituţiei, analizată în detaliu la Comisia Europeană

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/18/constitutie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a precizat, ieri, în cadrul întâlnirii cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul CE şi a subliniat importanţa respectării de către autorităţile române a termenelor deja asumate pentru intrarea în vigoare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției transmis Agerpres, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avut, ieri, la Bruxelles, o discuţie bilaterală cu Catherine Day, secretarul general al CE.


Discuţiile s-au axat pe priorităţile mandatului ministrului Justiţiei, oficialul român făcând o trecere în revistă a proiectelor deja lansate sau care vor fi lansate în viitorul apropiat, în vederea dezvoltării sistemului judiciar.

„Oficialul european (...) a precizat că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene”, se arată în comunicat.


Ministrul Justiţiei a ţinut să sublinieze că termenul de intrare în vigoare a codurilor penale va fi 1 februarie 2014. De asemenea, Cazanciuc a dat asigurări că observaţiile şi opiniile ministerului pe care îl conduce şi ale sistemului judiciar cu privire la aspectele relevante ale Constituţiei vor fi transmise în timp util către Parlament, pentru a fi incluse în proiectul de lege.

Viitorul raport de progrese va fi prezentat de către Comisia Europeană la sfârşitul acestui an.

abonare newsletter