Politică

Revocarea lui Andrei Marga de la ICR, în plenul Senatului de marţi dimineaţă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/andrei-marga1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Revocarea lui Andrei Marga din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR) se va afla pe ordinea de zi a plenului Senatului de marţi dimineaţă, a decis Biroul permanent al acestui for legislativ. </strong></p>

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.


Comisiile reunite pentru cultură şi politică externă din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român.

"În conformitate cu solicitarea făcută în Biroul Permanent (al Senatului, n.r) de lunea trecută, comisiile reunite de cultură şi politică externă au analizat situaţia documentelor prezentate de ICR, în conformitate cu legea, ne referim la raportul de activitate al ICR pe anul 2012 şi pe contul financiar pe 2012. (...) Am constatat că, pentru prima dată, o instituţie aflată în subordinea Senatului nu a respectat legea (...) În consecinţă, am supus votului comisiilor reunite aflate în cvorum propunerea ca, pentru a evita astfel de situaţii, conducerea operativă a Institutului Cultural Român, respectiv preşedintele ICR, Andrei Marga, şi cei doi vicepreşedinţi (Horia Gârbea şi Vladimir Simon, n.r.) să fie demişi. Această propunere a fost votată cu o largă majoritate, 11 voturi «pentru», 4 «împotrivă»", a declarat preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.



Citeşte şi:


Comisiile de cultură şi politică externă au cerut REVOCAREA lui Marga din Senat

Ultimele Stiri
abonare newsletter