Politică

Băsescu: Ponta m-a asigurat ca va rezolva problema MCV legată de prezenţa lui Fenechiu în Guvern

<p><strong>Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că premierul Victor Ponta l-a asigurat că va rezolva problema legată de MCV a prezenţei în Guvern a ministrului Transporturilor Relu Fenechiu, însă îl înţelege pe acesta că nu poate declanşa o criză politică având în vedere "sensibilităţile" PNL.</strong>


"Acum hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru", a declarat preşedintele Băsescu, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de PRO TV.

El a precizat că a discutat ultima oară acum trei săptămâni cu premierul Ponta pe acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost pozitiv privind rezolvarea problemei MCV legată de miniştrii cu dosare penale.

"Categoric da, că se vor rezolva lucrurile, să sperăm ... Nu ştiu ce va face, eu ştiu că nu am trimis nu numai discuţii, am trimis şi scrisori primului-ministru şi Parlamentului, extrăgând din raportul MCV cele opt puncte, le-am trimis scrisori. (...) Cred că şi acum vreo trei săptămâni am reluat discuţia pe MCV şi răspunsul a fost pozitiv", a afirmat Băsescu, întrebat când a discutat cu premierul acest subiect şi ce răspuns i-a oferit acesta.

Preşedintele a arătat că el crede că în decembrie va fi "un rezultat bun" privind raportul MCV şi aderarea la spaţiul Schengen dacă Guvernul şi Parlamentul îşi vor rezolva toate punctele care le revin în urma ultimului raport MCV din ianuarie.

"Eu cred că da, cred că în decembrie vom obţine un rezultat bun dacă Guvernul ia toate punctele care îi revin şi le rezolvă, inclusiv cel care vizează miniştri cu dosar penal în instanţă care trebuie să plece din Guvern înainte de analiza noului raport. Sigur, aici şi Parlamentul are sarcinile lui şi eu cred că Parlamentul este aproape pe punctul de a şi le îndeplini dacă după analiza statutului parlamentarilor la Curtea Constituţională va ţine cont de recomandări", a mai afirmat Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter