Politică

Băsescu: "Dacă oamenii vor respinge referendumul va fi un eşec al meu, pe care mi-l asum"

<p><strong>Traian Băsescu a afirmat, la PRO TV, în cadrul unei emisiuni, că dacă noua Constituţie nu va reflecta referendumul din 2009, atunci va declanşa unul nou cu riscul ca acesta să fie respins de cetăţeni. </strong></p>


"Unii spun că am folosit Constituţia în alegerile din 2009. Practic românii au separat foarte clar referendumul de alegeri. Dacă oamenii vor respinge referendumul va fi un eşec al meu, pe care mi-l asum. Dacă Constituţia nu va reflecta referendumul din 2009, eu îl voi declanşa", a spus şeful statului.

De asemenea acesta a mai declarat că îi este foarte greu să spună care va fi răspunsul populaţiei dacă punem această întrebare, pentru că "întrebarea poate manipula poporul, pe când la Constituţie nu se poate".

"Un popor poate primi foarte multe întrebări în referendum. Numărul de ministere va ţine de fiecare Guvern, însă odată dat semnalul pentru Parlament, şi executivul va trebui să se conformeze". a mai adăugat Băsescu.

Traian Băsescu este convins că un parlament cu o singură Cameră va funcţiona mai bine, după regulile constituţionale ce vor fi stabilite. El crede că, un parlament cu mai multe Camere implică şi cheltuieli foarte mari.

În ceea ce priveşte referendumul, el este de părere că principalul obiectiv al oricărui politician responsabil este să arate că nu se poate trece pentru un referendum validat.

"La referendum este un răspuns validat pe care actuala majoritate nu îl recunoaşte şi cred că principalul obiectiv al oricărui politician responsabil este să arate că nu se poate trece pentru un referendum validat, a declarat Traian Băsescu.

 

abonare newsletter