Politică

Ponta crede că intelegerea iniţială cu Bechtel, din timpul guvernării Năstase, era bună dar admite că nu o ştie

<p style="margin-bottom: 0in"><strong>Premierul Victor Ponta apreciază că forma iniţială a contractului cu Bechtel, avizată de Guvernul Năstase, a fost bună, dar admite că nu a citit acea formă şi nici nu cunoaşte detalii din contract, deoarece acesta are "sute de pagini" şi nu este "domeniul" său, insistând însă că miniştrii PD sunt vinovaţi. </strong></p>

El a apreciat că problemele în contractul cu Bechtel au fost generate de conducerea "incompetentă şi iresponsabilă" a Ministerului Transporturilor din 2005, care a început să renegocieze contractul în loc să-l pună în aplicare.


În 2005, Ministerul Transporturilor era condus de către democratul Gheorghe Dobre.

Întrebat dacă acest contract era bun în forma iniţială, avizată în 2004, când Guvernul era condus de social-democratul Adrian Năstase, Ponta a răspuns că aşa crede, după care însă a admis că nu cunoaşte acea formă.


"E un contract bun (cel din 2004-n.r.). Eu aşa cred, nu l-am văzut în forma iniţială, ştiam despre preţ şi despre faptul că avem nevoie de autostrada asta. Nu cunosc detalii din contract, nu am participat în niciun fel", a spus Ponta la B1 TV.

Întrebat dacă nu a avut curiozitatea să se uite pe acest contract având în vedere că este vorba de plata a milioane de euro din bugetul României, Ponta a răspuns că sunt "sute de pagini" şi că nu este "domeniul" său, el pricepându-se la drept penal, nu la drept comercial.


La remarca moderatorului că ar trebui să fie domeniul său în calitate de prim-ministru, având în vedere că din bugetul sunt plătite sume importante, Ponta a răspuns că istoria sau arheologia politică intră în competenţele ale.

Guvernul a reziliat contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter