Politică

Uioreanu s-a înmuiat: după aproape un an de zile studiul de fezabilitate la Spitalul Regional de Urgenţă a fost reactualizat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/11/sany0001.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni, întruniţi marţi în şedinţă extraordinară, au votat proiectul ce privea reactualizarea studiului de fezabilitate la Spitalul Regional de Urgenţă. Decizia vine după ce din septembrie anul trecut consilierii judeţeni ai PDL au părăsit în nenumărate rânduri şedinţele de CJ, în semn de protest, ameninţând chiar şi cu organizarea unui referendum pentru demiterea lui Horea Uioreanu, dacă studiul nu va fi actualizat.

Proiectul privind reactualizarea studiului de fezabilitate al Spitalului Regional a fost inclus pe ordinea de zi şi discutat chiar la primul punct. “Spitalul Regional de Urgenţă era cuprins în bugetul Consiliului Judeţean. Astăzi, practic am dat gir să aibă loc o reactualizare a studiului de fezabilitate, în aşa fel încât atunci când Guvernul va aduce acest obiectiv lucrurile să fie puse la punct. Prin trecerea timpului acel studiu de fezabilitate trebuia reactualizat”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


Reactualizarea studiului de fezabilitate era necesară pentru a se putea începe demersurile privind organizarea licitaţiei pentru construirea spitalului.

În luna mai a acestui an, consilierii judeţeni ai PDL au cerut iniţierea unui referendum pentru demiterea preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, nemulţumiţi că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă zace uitat prin sertarele instituţiei. Consilierii judeţeni ai PDL au cerut în nenumărate rânduri punerea acestui proiect pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean dar întotdeauna s-au lovit de refuzul celor de la USL. Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian,  declara, că proiectul care priveşte actualizarea studiului de fezabilitate a proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este respins de fiecare dată în plenul Consiliului Judeţean şi îi acuză pe consilierii judeţeni ai PSD şi PNL că sunt “duşmanii Clujului”.


Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a precizat ieri în şedinţa de Consiliu Judeţean că Spitalul Regional de Urgenţă este o prioritate pentru Cluj. Acest spital reprezintă o prioritate, dar la nivelul Guvernului se poartă discuţii despre de investiţii se vor mai face în România. Dacă nu avem o susţinere de la Guvern pentru construirea acestui spital noi nu ne putem permite acest lucru. Dacă noi actualizăm studiul de fezabilitate, cheltuim bani, iar Bucureştiul decide că se va construi în altă parte spitalul? Nu putem să dăm azi un răspuns clar”, preciza Lăpuşan în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu mai aveţi sprijin de la Bucureşti? Nu mai are PSD-ul sprijin de la Ponta pentru Cluj? Acest spital nu mai este pe ordinea de zi la Bucureşti?”, a venit răspunsul prompt a consilierului judeţean PDL, Rareş Rusu.


Spitalul Regional de Urgenţă urmează să fie construit în localitatea Floreşti în apropierea unităţii militare. Costurile ridicării viitorului Spital Regional de Urgenţă sunt estimate la aproape 200 de milioane de euro. Spitalul Regional de Urgenţă ar urma să aibă 20 de secţii de specialitate, dar şi un heliport.



Citeşte şi:

SFIDAREA consilierilor USL: „Nu-i cvorum, la revedere!”


Ce spune Horea Uioreanu despre REFERENDUMUL pentru DEMITEREA sa

SCANDAL la sedinţa de Consiliu Judeţean. Consilierii PDL au părăsit şedinţa!