Politică

Ceartă între Putere şi Opoziţie pe tema exproprierilor de la Aeroportul Internațional Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/11/daniel buda.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, îi numeşte „repetenţi“ în legislaţie pe miniştrii Liviu Dragnea şi Dan Şova, precum şi pe şefii administraţiei clujene, deoarece legea le permite să facă expropierile în 35 de zile pentru terminarea Aeroportului din Cluj, dar ei nu o cunosc.

„Îi declar repetenţi la legislaţie pe miniştrii Liviu Dragnea şi Dan Şova, dar şi pe prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan şi pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Nu m-ar fi preocupat acest subiect, dar este vorba de interesele Clujului, şi anume construirea pistei Aeroportului Internaţional. Le recomand să citească Legea nr. 255/ 2010, modificată în 2011 şi 2012, care se referă la exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Potrivit acestei legi, în 35 de zile orice teren din România pe care urmează să fie realizate lucrări de utilitate publică, cum sunt şi cele aeroportuare, poate fi eliberat şi pus la dispoziţia autorităţilor", a spus Buda. Mai mult, preşedintele PDL Cluj a precizat că va înainta celor doi miniştri şi autorităţilor judeţene o adresă prin care va descrie procedura exproprierii.


Uioreanu: „Daniel Buda este într-o eroare“

Chiar dacă la sfârşitul săptămânii trecute a fost criticat de ministrul Liviu Dragnea pentru întârzierea lucrărilor la pista Aeroportului, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu susţine că acestea sunt „în grafic“, iar „Daniel Buda este într-o eroare“. „Îl rog pe domnul Buda să se intereseze, suntem la timp, în grafic cu exproprierile, dar este într-o eroare domnul Buda. Nu îl pot opri să facă declaraţii, este în Opoziţie“, a declarat Uioreanu.

Remus Lăpuşan aminteşte de „greaua moştenire“

Şi liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, i-a răspuns lui Daniel Buda, susţinând că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, nu a alocat niciun leu pentru modernizarea pistei. „Faptul că reprezentanți ai guvernului USL califică investiția de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (pista de 2.100 m) ca fiind una de interes regional, un obiectiv strategic, o prioritate 0, nu face decât să ne motiveze și mai mult în a demarea noi proiecte locale, de utilitatea regională”, a declarat Lăpuşan. Acesta a mai precizat că este important ca Daniel Buda să învețe să comunice eficient cu colegii săi din PDL Cluj, Alin Tișe, fostul președinte al CJ Cluj fiind responsabil pentru abandonarea mai multor proiecte de utilitatea județeană, acesta nealocând nici un leu pentru modernizarea pistei în perioada cât a coordonat instituția Consiliului Județean Cluj. „Actualul executiv al CJ Cluj a reușit să stabilească soluțiile potrivite prin care s-au identificat sumele necesare pentru a finaliza exproprierile, singurele impedimente temporare fiind exclusivde natură birocratică”, a completat liderul social-democraților clujeni, Remus Lăpușan.


Uioreanu, atacat de ministrul Liviu Dragnea

Vă reamintim, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea i-a criticat pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj pentru întârzierea lucrărilor la pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, avertizând că există riscul ca aceasta să nu fie funcţională în 15 octombrie, conform graficului. El a mai precizat atunci că nu a fost informat de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj asupra existenţei unor probleme legate de exproprierile de terenuri şi de finanţarea lucrării.

abonare newsletter