Politică

Uioreanu a cedat presiunilor lui Dragnea: C.J. cumpără terenul de sub pistă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/desc 06-12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii județeni s-au întrunit, marți, într-o ședință extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre ce prevede acordarea de despăgubiri pentru proprietarii imobilelor care sunt amplasate lângă noua pistă de decolare-aterizare de 3500 metri. </strong></p>

Ședința fulger vine după ce vicepremierul Liviu Dragnea a inspectat, săptămâna trecută, lucrările la noua pistă de 3500 metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi a lansat un atac la adresa conducerii Consiliului Judeţean Cluj nemulţumit că aceasta nu l-a informat că există probleme cu exproprierile din zonă.


“În ultimele cinci luni am încasat mai mult decât am prevăzut, iar rectificarea de astăzi a adus bani pentru exproprieri dar și în alte părți. Legat de ceea ce ne-am angajat, exproprierile efective avem deja banii și sperăm că în următoare săptămână să terminăm această etapă. Consiliul Județean își va îndeplini sarcina. Suntem în grafic, pista este gata, urmează Apele Române să intervină pentru devierea pârâului Becaș. Tragem tare ca pe 15 octombrie să inaugurăm o mare investiție a Clujului, noua pistă a aeroportului. Nu e un răspuns la critica domnului Dragnea, graficul este același, a fost o confuzie pentru că aici discutăm de lucrări noi. Suntem în grafic așa cum am promis”, a precizat Uioreanu.

Contractul de evaluare a imobilelor amplasate pe coridorul de expropriere aferent lucrării la pista de la aeroport supuse exproprierii a fost atribuit firmei S.C. Expertus SRL, fiind încheiat în acest sens un contract de servicii cu Cosiliul Județean Cluj. În urma evaluării imobilelor a fost întocmit un raport de evaluare, evaluarea imobilelor făcându-se pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. În acest sens, în municipiul Cluj-Napoca au fost identificate 93 de parcele, iar în comuna Apahida, o parcelă.


Astfel, pentru parcelele situate pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost stabilite următoarele valori: intravilan arabil 68,70 lei/mp, extravilan arabil 8,80 lei/mp, iar pentru parcela aflată în extravilanul comunei Apahida a fost stabilită o valoare de 0,40 lei/mp. În acest context suma totală necesară pentru plata despăgubirilor este de 15.708.307 lei. Sumele acordate cu titlu de despăgubiri vor fi alocate din bugetul județului Cuj și se consemnează într-un cont bancar deschis pe numele județului Cluj la dispoziția proprietarilor de imobile.

abonare newsletter