Politică

De ce o încasează în tăcere Uioreanu?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/horea uioreanu rp 17.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu este tot mai des „urecheat“ de colegii săi de alianţă.

Astfel, după ce a fost „taxat“ de ministrul Turismului, Maria Grapini, chiar „la el acasă“, pentru proasta calitate a drumurilor din judeţ, la sfârşitul săptămânii trecute, Horea Uioreanu a fost atacat şi de ministrul de Interne, Liviu Dragnea. Acesta a criticat Consiliul Judeţean pentru întârzierea lucrărilor la pista Aeroportului, subliniind că reprezentanţii forului judeţean „nu şi-au făcut treaba la timp“.


Atacat şi de colegii de la Cluj

Mai mult, luni, Horea Uioreanu a fost „urecheat“ şi de colegii săi de alianţă din PSD Cluj-Napoca. Aceştia i-au cerut să îl demită din funcţie pe managerul Revistei Tribuna, Mircea Arman, „când nu este ocupat cu aeroportul şi groapa de gunoi“.

Horea Uioreanu „Tensiuni poate sunt în PSD...“

În ultima vreme atât reprezentanţii Opoziţiei, cât şi cei ai Puterii i-au cerut lui Uioreanu să rezolve conflictul de la Tribuna. În schimb, acesta nu s-a grăbit să detensioneze situaţia şi să ofere explicaţii. În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, soluţia este înfiinţarea unei comisii care să rezolve situaţia în termeni legali.


De altfel, Horea Uioreanu nu a reacţionat nici la ultimele critici din partea colegilor de alianţă, chiar dacă acestea au venit de la Bucureşti. În USL nu există tensiuni, ci doar discuţii în contradictoriu, care sunt fireşti, spune Uioreanu.

Cazul „Tribuna” îi ruinează imaginea

În ce priveşte conflictul de la Revista Tribuna, în opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, acesta creează probleme mai degrabă în PSD, decât în USL.


„Situaţia de la Revista Tribuna creează tensiuni mai degrabă în PSD, şi nu în USL. Scrisoarea deschisă este din partea organizaţiei PSD Cluj-Napoca, ceilalţi social democraţi s-au dezis...Am făcut o comisie, de anchetă, care va formula un răspuns legal. Nu este niciun conflict, nu sunt tensiuni în USL, poate la ei, la PSD. Nu are nicio legătură cu mine“, a spus Uioreanu.

abonare newsletter