Politică

Sfatul lui Băsescu politicienilor tineri: Compromisuri transparente şi nu vă lăsaţi în mâna presei

<p><strong><img src="documente/stories/08_august/basescu traian.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la întrevederea cu susţinătorii săi de pe Facebook, ce sfaturi le dă tinerilor pentru a avea o carieră politică de succes, el spunându-le să nu facă decât compromisuri transparente şi să nu se lase în mâna presei.</strong></p> <p><strong>

"Un tânăr nu trebuie să se ferească de nimic pentru a reuşi în politică. De asemenea, în politică trebuie să fii un om liber. Tentaţiile în politică sunt mari, dar atunci când va exista un om care va putea să spună «I-am dat bani» sau să spună «Cu mine ai făcut compromisul ăla»... Aici un om politic care vrea să aibă viitor nu pune mâna pe bani. Face compromisuri transparente, spune public «Asta am făcut»", a arătat Băsescu.


El a mai spus că un om politic care vrea să aibă viitor nu se lasă "în mâna" presei.

"E o chestiune vitală pe care foarte mulţi oameni politici nu au înţeles-o de au ajuns să li se spună «Eu te-am făcut, trustul media cutare», sau «Noi v-am adus la putere», sau «Când te chem în emisiune, vii, domnul ministru, sau domnul preşedinte de Cameră sau domnul prim-ministru, vii, că noi te-am făcut»", a spus Băsescu. El a adăugat că politicienii trebuie să aibă un parteneriat cu presa.


De asemenea, şeful statului a subliniat că un om politic nu se atinge şi nu intervine la procurori sau judecători, dacă vrea să aibă viitor.

"Un om politic protejează procurorii şi judecătorii fără să spună «Lasă-l pe ăla!», «Ia-l pe ăla!», pentru că atunci s-a compromis. Un tânăr poate face carieră politică de succes dacă nu face lucruri care să-l compromită, iar când face compromisuri le spune public, pentru că un om politic, când face un compormis, trebuie să aibă jutificare, altfel nu are justificare - vezi compromisul cu procurorii pe care l-am făcut", a spus Băsescu.


El a mai spus că mândria unui om politic este atunci când a promovat un tânăr, iar acesta a reuşit.

"Eu sunt 50% reuşită şi nereuşită. Nu întotdeauna reuşeşti, pentru că ştii despre un tânăr că e inteligent, puternic, dar nu ştii până la capăt cât e de moral. Un om politic în vârstă trebuie să înţeleagă că nu i se datorează recunoştinţă pentru că a promovat un tânăr. Până la urmă, tânărul poate să aibă altă viziune decât a celui care l-a promovat şi atunci drumurile lor se despart", a mai spus Băsescu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter