Politică

Klaus Iohannis: „O majoritate foarte mare este greoaie”

<p><strong><img src="Klaus Iohannis: „O majoritate foarte mare este greoaie”" border="0" /><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/iohannis.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, spune că „o majoritate foarte mare este greoaie”, iar faptul că USL are, în prezent, 70% în Parlament, nu face posibil ca „tot ce îşi doresc cei din USL să poată fi angajat şi votat”.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, care este şi primar al municipiului Sibiu, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă Primăria nu se poate implica pentru refacerea unora dintre faţadele din centrul istoric, în condiţiile în care tot mai multe se degradează şi cad pe caldarâm, fiind un pericol pentru trecători.


„Revin şi vă spun că avem o legislaţie proastă şi am spus-o tuturor celor care au fost interesaţi, legislaţie care nu permite autorităţii publice să intervină în aceste chestiuni. Legea spune clar: proprietarul răspunde de starea clădirii”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă intenţionează să ceară schimbarea legislaţiei în domeniu, din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL pe care o deţine, Iohannis a confirmat, dar a precizat că "asta nu înseamnă că se va şi schimba”.


„O majoritate foarte mare este greoaie, este dezavantajul cel mai mare. Să nu creadă cineva că, faptul că are 70% USL, face posibil ca tot ce îşi doresc cei din USL să poată fi angajat şi votat. E puţin mai greu”, a conchis Iohannis.

În municipiul Sibiu au căzut de mai multe ori bucăţi din tencuiala unor imobile, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă fiind chemaţi pentru îndepărtarea bucăţilor care se desprind. Chiar şi de pe clădirea Consiliului Judeţean Sibiu s-au desprins astfel de bucăţi, fără ca cineva să fi fost rănit.


Cel mai grav incident a avut loc pe strada Nicolae Bălcescu, după ce un ornament în formă de leu a căzut în capul unei femei care a murit.

abonare newsletter