Politică

Amenzi pentru firmele care nu vor muta cablurile de pe stâlpi în subteran

<p><strong>Firmele care deţin cabluri pe stâlpii din Cluj-Napoca şi refuză să le mute în subteran vor fi amendate, RADP le va da jos, şi o altă firmă se va ocupa ulterior de transferul cablurilor sub pământ. Amenzile vor fi între 2.000 şi 2.500 lei.

În urma şedinţei de Consiliu Local de săptămâna aceasta, Primăria Cluj-Napoca a stabilit noi obligaţii pentru proprietarii stâlpilor şi cablurilor aeriene, dar şi pentru firma care se ocupă de mutarea cablurilor în subteran.


Potrivit conducerii Primăriei, firmele care deţin cabluri, printre acestea numărându-se Electrica, Romtelecom, vor fi somate să transfere cablurile în subteran, iar dacă nu vor respecta prevederile somaţiei, vor fi amendate. Apoi, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) va tăia cablurile de pe stâlpi şi o altă firmă le va muta sub pământ. În cazul în care RADP va interveni, Primăria va plăti 2,7 lei pe metru liniar de stradă.

Până la momentul actual, pe 68 de străzi şi alei a fost realizată infrastructura subterană pentru pozarea cablurilor de telecomunicaţii.


Transferul cablurilor în subteran este realizat de firma CFO Integrator, firmă care a dat Primăria în judecată din cauză că nu îi obliga pe proprietarii stâlpilor să mute cablurile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter