Politică

Călin Nistor a fost avizat de CSM pentru funcţia de adjunct al şefului DNA

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/23/calin-nistor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Călin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Călin Nistor, nominalizat de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-a prezentat proiectul de management şi apoi a fost audiat de membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Mediafax.


La finalul interviului, Călin Nistor a primit avizul pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta urmând să fie motivat şi trimis la Ministerul Justiţiei.


Propunerea pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al DNA de către Călin Nistor, însoţită de avizul CSM, va fi înaintată de Ministerul Justiţiei  preşedintelui Traian Băsescu, acesta având ultimul cuvânt privind numirea.

Şeful statului poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public.


Nistor a fost propus în funcţia de adjunct al şefului DNA în 26 aprilie, de către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Procurorul Călin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 11 martie până în 15 mai, când funcţia a fost preluată de Laura Codruţa Kovesi.


Călin Nistor şi Carmen Gâlcă sunt în prezent procurori şefi adjuncţi ai DNA, aceştia fiind delegaţi în funcţii.

abonare newsletter