Politică

De ce se contrează politicienii pe tema sediului Finanțelor Publice?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/22/07-contre--finante administratia financiara rp 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, susţine că USL nu numai că şi-a încălcat toate promisiunile din campania electorală, însă continuă „sistematic să facă rău Clujului“. </strong></p>

 


Daniel Buda atrage atenţia asupra faptului că, după ultimele declaraţii ale „marelui fanfaron şi baron USL“ Liviu Dragnea, în noul proiect de regionalizare a ţării, Clujul era poziţionat în Regiunea Centru, ca o anexă a judeţelor Sibiu, Braşov, Mureş şi Bistriţa Năsăud şi nicidecum ca şi capitala Regiunii Nord-Vest, „aşa cum s-ar cuveni“.

„Mai mult decât atât, Clujul riscă să piardă curând şi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, în favoarea Mureşului şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice în favoarea Bihorului“, spune Buda.


Preşedintele PDL Cluj mai subliniază că USL Cluj nu are nicio influenţă la nivel naţional, reprezentanţii acesteia fiind incapabili să numească un ministru sau secretar de stat clujean în Guvernul Ponta, care să reprezinte interesele a peste 700 de mii de cetăţeni. Mai mult decât atât, în opinia lui Buda, această formaţiune aprobă toate derapajele impuse de la nivel naţional, „de sforarii dâmboviţeni Ponta, Antonescu şi Dragnea“. „Domnilor parlamentari şi lideri ai USL Cluj, depășiți-vă statutul de masă inertă. Ne-aţi dovedit cât de mult sunteţi interesaţi de judeţul Cluj, aducându-vă aportul într-un mod substanţial la acţiunile Guvernului ca acest judeţ să fie aruncat la coşul de gunoi“, spune Daniel Buda.

Lăpuşan: „ Direcția Regională nu se va muta din Cluj!“

Viitoarea Direcţie Regională a Finanţelor Publice Nord-Vest nu se va muta din Cluj, a dat, în schimb, asigurări preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.


El a afirmat miercuri că există mai multe motive în favoarea menţinerii Clujului ca sediu pentru direcţia care va fi înfiinţată. „Există mai multe motive: ponderea județului Cluj în volumul colectărilor de taxe la nivel național este una mare (locul III), numărul contribuabililor care sunt în administrare la Cluj este de 205.000, dintre care 55.500 sunt persoane juridice. Clujul este un pol de dezvoltare economică cu numeroase investiții străine în ultimii ani, de asemenea, avem avantajul unui personal specializat în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj, extinderea sediului Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj. De asemenea, între 2008 și 2012 au fost colectați anual între 800 milioane și 1,2 miliarde euro, în 2012 fiind colectați 850 milioane euro, o sumă consistentă pentru județul Cluj“, a spus Lăpuşan.

abonare newsletter