Politică

Cluj: REACŢII în PSD şi PNL privind cazul Sorin Roşca Stănescu

<p><img src="documente/stories/2013/05_mai/17/_dsc0043.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>PSD Cluj: Până la urmă, cine e Stănescu? Plecarea sa - o soluţie. PNL: Nu e o criză ce nu se poate depăşi</strong></p>

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că "ar fi culmea" să existe probleme majore în USL din cauza unui om şi "până la urmă, cine este Roşca Stănescu?", susţinând că plecarea acestuia ar fi o soluţie, în timp ce şeful filialei PNL, Marius Nicoară, afirmă că nu este o criză ce nu poate fi depăşită. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, vineri, că filiala îl susţine pe liderul formaţiunii, Victor Ponta, în toate demersurile pe care le va întreprinde. "Ar fi culmea să existe probleme majore în USL din cauza unui singur om, Sorin Roşca Stănescu. USL este o construcţie serioasă, prea mare şi importantă ca să se destrame din cauza unei persoane. Până la urmă, cine este Sorin Roşca Stănescu? Cred că colegii din PNL vor găsi o soluţie la această criză şi consider că o soluţie ar fi plecarea acestuia din partid. Oricum, noi îl susţinem pe preşedintele PSD, Victor Ponta, în tot ceea ce va decide", a spus Lăpuşan.

La rândul său, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat că nu este vorba despre o criză atât de mare încât să nu fie depăşită. "Nu cred că Sorin Roşca Stănescu ar trebui să plece din PNL. El este obişnuit, ca fost ziarist, să critice puterea. Cred că USL este o uniune prea importantă ca să se împiedice de o singură persoană. Nu este o criză atât de mare încât să nu poată fi depăşită şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede", a spus Nicoară.


Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi a arătat că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Ponta precizând că, "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună". Ponta şi-a explicat ulterior declaraţia referitoare la criticile lui Sorin Roşca Stănescu, arătând că "s-a umplut paharul" şi că este vorba de o campanie de denigrare a PSD, şi a precizat că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că el şi liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o" joi. Antonescu precizase că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.


Vineri, Sorin Roşca Stănescu a declarat că "nu se pune problema" să plece din partid, că "o alianţă atât de importantă" cum este USL nu poate să se "prăbuşească" din cauza lui, spunând că dacă Ponta rămâne consecvent înseamnă că altceva îl determină pe acesta "să încerce ruperea USL".


 

abonare newsletter