Politică

Traian Băsescu: Am semnat decretele pentru procurorii şefi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/15/traian basescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete. </strong></p>

 


Astfel, cei şase candidaţi nominalizaţi sunt:  procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Tiberiu-Mihail Niţu, prim adjunct al procurorului general - Dimitrie-Bogdan Licu, adjunct al procurorului general - Codruţ Olaru, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism - Alina-Mihaela Bica, adjunct al procurorului şef al DIICOT - Elena-Georgiana Hosu.

Acesta a afirmat că “în ceea ce priveşte cele 6 propuneri făcute de ministrul Justiţiei, am depus decret privind numirile tuturor celor 6. Am avut discuţii cu toţi cei şase şi mesajul meu a fost următoarele: 1. Să facă echipă 2. Să ridice nivelul 3. Lupta împotriva crimei organizate”.


Presedintele ţări a precizat şi că, faptul că a considerat rezultatele în lupta împotriva crimei organizate un punct de plecare în analiza procurorilor acest lucru nu înseamnă că a avut rezultate slabe în lupta împotriva crimei organizate.

Traian Băsescu a mai adăugat de asemenea şi că desemnarea Tiberiu-Mihail Niţu la Curtea de Casaţie şi Justiţie nu era un târg de nerefuzat ci o soluţie.


“Întotdeauna între mine şi ministrul Justiţiei a existat o discuţie înainte de numirea procurorilor. În cazul procurorilor propuşi de doamna Pivniceru, am respins propunerile pentru că această discuţie nu a avut loc”, a declarat preşedintele României.

Preşedintele a mai spus că procurorul-general Niţu trebuie să îi dea un răspuns până anul viitor în legătură cu cel care a dat ordinul să se tragă la Revoluţie în populaţie.

abonare newsletter