Politică

ÎCCJ: Dosarul Zambaccian, amânat pentru 3 iunie

<p><strong>Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni, pentru 3 iunie, judecarea recursului declarat în dosarul Zambaccian, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat în martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare.

Amânarea a fost cerută de avocata Irinei Jianu, care a susţinut că a nu a avut timp să studieze dosarul şi a luat legătura foarte târziu cu aceasta, aflată în penitenciar.

În sala de judecată au fost prezenţi Adrian şi Dana Năstase, însoţiţi de fiul lor Andrei Năstase. ''Este purtătorul de cuvânt şi trebuie să fie prezent'', a spus fostul premier, referindu-se la prezenţa fiului său.

"Vă mulţumesc pentru interesul pe care îl aveţi pentru acest dosar. Chestiunea ridicată de avocata doamnei Jianu este foarte serioasă. Din motive obiective, această apărare nu a putut fi stabilită decât în urmă cu 2-3 zile când s-au şi văzut la penitenciar. Dar nu vreau eu să comentez aceste lucruri", a spus Adrian Năstase, la ieşirea din sediul instanţei.

Întrebat de unde a avut banii pentru a plăti prejudiciul în dosarul "Trofeul calităţii", Adrian Năstase a răspuns: "Când va fi momentul, voi clarifica această chestiune".

De asemenea, Năstase a fost întrebat cine este acel "Iuda, ucenic trădător", sintagmă folosită de el într-un editorial publicat de Paşte.

"Dacă doream să personalizez unele dintre punctele de vedere sau chestiunile respective, le-aş fi spus atunci. Sunt însă multe lucruri care le păstrez pentru mine. Să fiu sincer, prefer să nu mă uit înapoi la unele lucruri care m-au afectat de-a lungul ultimilor ani", a spus Năstase, explicând că acel ucenic "nu este în niciun caz" premierul Victor Ponta, ci "este cineva despre care nu am să vorbesc".



Citește și:

Năstase: Sunt convins că achitarea în dosarul "Zambaccian" va fi reconfirmată


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter