Politică

BĂSESCU LA CNN: Trecutul de căpitan de navă mă ajută să rămân puternic acum

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/02/basescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost pentru scurt timp ghidul unei echipe a televiziunii CNN.</strong></p> <p><strong>

Şeful statului a participat la un reportaj despre portul Constanţa, cel mai mare nod de transporturi de la Marea Neagră. Preşedintele Traian Băsescu le-a povestit jurnaliştilor de la CNN despre cariera sa de comandant de navă. "Fiind mândru că am fost căpitan la bordul unui vas de 306 metri, găsesc resursele pentru a rămâne puternic exact în această perioadă a vieţii mele", a spus Băsescu.
Realizatorii reportajului precizează că portul Constanţa a fost construit într-o formă modernă în anii '60. Şi chiar dacă a beneficiat de numeroase modernizări, în prezent el funcţionează doar la jumătate din capacitate.
"Până în decembrie 1989, Portul Constanţa era folosit mai ales pentru a exporta bunurile produse de economia românească şi pentru a importa materie primă. Acum, Portul Constanţa este mai mult sau mai puţin o poartă. În primul rând pentru România, fiind legătura ei cu lumea şi în acelaşi timp este o poartă pentru Europa Centrală şi de Est", a mai spus preşedintele.
Interviul echipei de la CNN vizând Portul Constanţa face parte dintr-o serie de emisiuni despre marile noduri de transport internaţionale.





 

abonare newsletter