Politică

Cine reabilitează drumurile din judeţul Cluj, Ministerul Dezvoltării sau Consiliul Judeţean Cluj?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/29/drum.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministerul Dezvoltării Regionale nu va mai administra mai multe drumuri sau tronsoane de drumuri din judeţul Cluj şi, în consecinţă, nu va mai aloca bani pentru reabilitarea sau modernizarea lor, şi a decis ca acestea să treacă în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. În total, este vorba de aproximativ 100 de kilometri de drum, care trebuiau reabilitaţi cu bani de la Guvern, bani care nu vor mai veni. </strong></p>

„Nu e o bucurie că trebuie să constatăm încetarea dreptului de administrare a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice asupra acestor drumuri, dar asta e”, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.


Printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean Cluj din 2011 s-a aprobat trecerea a 16 drumuri sau tronsoane de drumuri judeţene din administrarea Consiliului Judeţean Cluj - Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea reabilitării acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Printr-o lege din 2013 se arată faptul că “obiectivele de investiţii, respectiv sectoarele de drum la care nu au început lucrările de construcţie, preluate în administrare de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de la beneficiarii finali se retransmit în administrarea unităţilor administrativ-teritoriale”.

“Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, adică Ministerul lui Udrea, nu a reabilitat drumurile transmise în administrare. Acesta a fost un proiect al doamei Udrea. Domnul Şova le-a lăsat tot aşa. Ştiţi că după campania electorală lucrurile se schimbă”, a mai precizat Uioreanu.


La rândul său, Seful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, a precizat că toate proiectele Elenei Udrea angajau bugetul României pe 25 de ani. „Toate lucrările de drumuri judeţene ale doamnei Udrea angajau bugetul României pe 25 de ani”, a spus acesta.

Cele nouă drumuri care au revenit în administrarea judeţului Cluj sunt: DJ 103G – Cabana Cheile Turzii (1,4 km), Pata-Boju (7,6 km), DJ 109D – Mănăstirea Nicula (2,8 km), Mănăstireni – Râşca (8 km), Măguri Răcătău – Pârâul Dumitreasca (12 km), Cluj-Napoca – Pădureni – Satu Lung – Giula (7,2 km), Gherla – Nicula – Bont – Săcălaia – Sic – Coasta – Vişea – Jucu de Sus – Juc Herghelie (34,1 km), limita judeţului Sălaj – Vânători (4,4 km), Turda – Sănduleşti – Petreştii de Jos (22,9 km).

abonare newsletter