Politică

Consiliul Judeţean Cluj îşi face ziar să-şi laude proiectele, angajaţii se transformă în jurnalişti

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/29/sediu consiliul judetean.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni au aprobat, luni, înfiinţarea unei publicaţii proprii, „Jurnalul judeţului Cluj”, ziar care-şi propune să prezinte proiectele derulate de Consiliul Judeţean Cluj şi de a semnala problemele cu care se confruntă primăriile din judeţul Cluj. Potrivit hotărârii votate astăzi, ziarul va avea un tiraj iniţial de 5.000 de exemplare care va conţine opt pagini full color. Horea Uioreanu nu a precizat la cât se ridică costurile pentru acest ziar. </strong></p>

Proiectul „Jurnalului judeţului Cluj” a stârnit discuţii aprinse între putere şi opoziţie. Consilierii judeţeni ai PDL au spus că nu văd sensul unei noi publicaţii pentru judeţul Cluj. „Primăria Cluj-Napoca ce nevoie are?”, a venit răspunsul prompt al consilierul judeţean Dănuţ Canta (USL).


"S-a hotărât să facem acest ziar pentru a informa cetăţenii despre proiectele finalizate sau în curs de derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. Va include chiar şi proiectele demarate în comun cu Primăria Cluj-Napoca. Nu e bugetată încă, va avea o proiecţie bugetară, o vom prezenta în şedinţa următoare, tiraj, cheltuieli tehnoredactare. Va fi o publicaţie care să ne onoreze”, a spus Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Consilierul judeţean Horaţiu Cătărig (PDL) a precizat că nu vrea să facă o revistă de lux şi i-a sugerat lui Uioreanu să renunţe la paginile color, întregul ziar urmând a fi alb-negru. “Să nu facem o revistă de lux, prima pagină eventula să fie color, restul alb-negru”, a spus acesta.


Cu această ocazie, Dănuţ Canta l-a atacat pe primarul Emil Boc şi ziarul editat de primărie Jurnalul municipal: “Modul deşănţat în care Primăria şi grandomania pe care o afişează Boc depăşeşte orice limită. Un pic să fim mai rezonabili, e binevenit acest jurnal, că e roşu sau galben, mai puţin portocaliu”, a spus Canta.

În perioada 2003-2009, Consiliul Judeţean a editat, în format electronic sau listat, cu anumite intermitenţe, o publicaţie săptămânală proprie denumită Buletin Informativ, în care au fost inserate, în plus faţă de datele a căror publicare era obligatorie potrivit legislaţiei în vigoare, diverse informaţii de interes public utile clujenilor, respectiv agenda publică a conducerii Consiliului Judeţean, programul de activitate şi manifestările muzeelor şi ale celorlalte instituţii de cultură care funcţionează sub autoritatea deliberativului judeţean.


În ceea ce priveşte aspectele de ordin tehnic relaţionate înfiinţării acestei publicaţii, concepţia grafică, editarea computerizată şi tipărirea vor fi încredinţate, prin intermediul unei proceduri de achiziţie publică reglementată de legislaţia în vigoare, unei persoane juridice specializate. În ceea ce priveşte partea de concepere şi redactare a materialelor, acestea se vor realiza de către un colectiv redacţional format din funcţionari ai Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii în acest sens, care vor beneficia de sprijinul celorlalte compartimente din instituţie.

abonare newsletter