Politică

Grapini: Litoralul este pregătit, în mare parte, să primească turişti de 1 Mai şi Paşti

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/29/12 litoral.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Litoralul românesc este pregătit să primească turiştii români şi străini de 1 Mai şi de Paşti, dar nu putem fugi de adevăr şi trebuie să recunoaştem că nu toate hotelurile sunt puse la punct, a declarat, luni, Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism. </strong></p>

”Pentru toţi românii care ar dori să meargă la mare, există staţiuni pregătite, există hotelieri care s-au îngrijit să pregătească şi confortul, şi ambientul pentru ca românii sau străinii să-şi petreacă 1 Mai şi Paştele la mare. Nu toate hotelurile sunt pregătite, însă, pentru că aici avem o problemă cu deţinătorii acestor locaţii pentru că nu şi le-au mai întreţinut. În acest sens, lucrăm la o modificare de legislaţie. Nu putem fugi de adevăr şi să nu recunoaştem că nu toate hotelurile sunt pregătite, dar asta nu înseamnă că 40.000-50.000 români care vor să meargă începând de astăzi sau poate de mâine nu găsesc locuri foarte bune”, a afirmat Grapini.

Oficialul a menţionat că oferta hotelurilor ce urmează să primească turişti începând din această perioadă este sub cea practicată de către omologii din Grecia sau Bulgaria.


Pe de altă parte, Grapini a declarat că este supărată pe proprietarii de hoteluri care se prelevează de dreptul de proprietate, iar în acest sens Guvernul va pregăti o modificare legislativă.

Conform datelor Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, circa 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc, cu aproximativ 20% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De 1 Mai, în staţiunea Mamaia vor fi deschise aproape 90% dintre hoteluri, în condiţiile în care capacitatea totală de cazare a staţiunii este de circa 35.000 de locuri, dintr-un total de 120.000 de locuri de cazare care sunt pe întreg litoralul românesc, potrivit centralizărilor INS.

abonare newsletter