Politică

Ponta: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe regionalizare numai după un acord cu forţele politice

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/ponta_antonescu.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul privind regionalizarea şi descentralizarea administrativă numai dacă va exista acordul forţelor politice parlamentare, respectiv şi al UDMR şi PP-DD, a declarat duminică premierul Victor Ponta.

"Numai dacă există un acord al tuturor forţelor politice (îşi va asuma răspunderea, n.r.). Adică, dacă există un acord aşa cum a fost la legea privind restituirea proprietăţilor cu UDMR şi cu cei aflaţi în opoziţie, PP-DD, pentru că PDL nu există şi n-am ce acord să am cu ei. Cu cine, cu Blaga, cu d-na (Andreea, n.r.) Paul Vass, cu cine să fac acord?", a arătat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Ruse, în Bulgaria.

El a subliniat că acest acord trebuie să existe cu toate forţele politice din Parlament, cu excepţia PDL, numai aşa fiind posibilă asumarea răspunderii guvernamentale pe regionalizare.


"Dacă va exista un acord cu toate forţele politice din Parlament, atunci poate fi folosită (asumarea răspunderii, n.r.), dacă nu, nu. Mergem în Parlament, discutăm în cele două Camere, facem amendamente. Regionalizarea e la fel de serioasă ca şi modificarea Constituţiei şi nu se face prin impunerea voinţei USL. (...) Nu vorbim de majoritate, majoritate avem. Dacă va exista acordul UDMR şi PP-DD, altfel nu", a mai spus şeful Executivului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, că singura procedură posibilă pentru a putea adopta până la finele anului 2013 legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii guvernului.


"Sperăm să modificăm Constituţia pe la sfârşitul lunii septembrie - început de octombrie prin referendum. Dacă referendumul se va desfăşura în octombrie, pentru a finaliza procesul până la 31 decembrie 2013 singura procedură posibilă pentru a putea adopta legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii guvernului. Cred că dacă am intra pe proceduri normale de dezbatere parlamentară s-ar putea să depăşim termenul de 31 decembrie 2013, iar unul din obiectivele importante ca procesul să fie finalizat înainte de începerea noului exerciţiu financiar să-l pierdem. Asta a fost motivaţia argumentată, pe care o menţin", a spus Dragnea.



Citeşte şi:

Noile regiuni ale ţării vor scădea birocraţia, iar Clujul va fi capitală de regiune


Daniel Chiţoiu: După regionalizare impozitarea se va face pe trei trepte: local, regional şi naţional

Kelemen: Nu suntem de acord cu asumarea răspunderii pe regionalizare, ar fi cea mai mare greşeală


Liviu Dragnea: Clujul va fi capitală de regiune

Regionalizarea s-ar putea face prin asumarea răspunderii

Dragnea: „Nu există niciun proiect de regionalizare asumat de Guvern“

Ultimele Stiri
abonare newsletter