Politică

VEZI pe ce CHELTUIESC spitalele banii primiţi de la Consiliul Judeţean Cluj

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/sany0044.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cei aproape 6,6 milioane lei alocaţi de Consiliul Judeţean Cluj pentru sănătate vor fi folosiţi de spitalele din judeţ pentru reparaţii capitale şi achiziţionare de aparatură medicală.</p>

 

Cei mai mulţi bani, 1,1 milioane lei merg către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj care îi va cheltui pentru lucrări de reparaţii la clinicile Maxilo-Facială I, Dermatologie şi Ginecologie I, dar şi pentru proiectare şi realizare bloc operator la Clinica de Chirurgie II şi realizarea unui lift la Centrul de Diabet.


Câte 950.000 lei au fost alocaţi pentru Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Recuperare şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Spitalul de Copii va cumpăra paturi pentru secţia de terapie intensivă, o masă de operaţie, incubatoare pentru nou-născuţi şi alte echipamente medicale. Spitalul de Boli Infecţioase va cheltui banii pentru reparaţii şi modernizări, Spitalul de Recuperare pentru reparaţii la instalaţii şi construcţii pentru o centrală termică, iar Spitalul de Pneumoftiziologie pentru reabilitare acoperiş, cumpărare lift, reparare gard şi achiziţionarea unui laser pentru chirurgie toracică.

Institutul Inimii a primit 400.000 lei pe care îi va utiliza pentru reparaţii, la fel ca şi Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie pentru care a fost alocată aceeaşi sumă. Tot 400.000 lei au fost alocaţi şi pentru Spitalul de Boli Psihice din Borşa care va construi un pavilion nou.


Spitalul Municipal din Dej a primit 200.000 lei cu care îşi va cumpăra un tomograf.

Institutului de Urologie şi Transplant Renal i-au fost atribuiţi 100.000 lei pe care îi va cheltui pentru reparaţii la sistemul de încălzire şi apă menajeră. Tot 100.000 lei au mers şi către Institutul Oncologic care îi va folosi pentru reparaţii la clădire.

abonare newsletter