Politică

Democrat liberalii fac „bilanţul” guvernării Ponta

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/27/cr__2195.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit zilele trecute premierului Victor Ponta pentru faptul că „nu a stricat ce a realizat Boc”, astfel că acum „România e liniștită, la cheu”. Ulterior, unii democrat liberali au susţinut că, dimpotrivă, prin creşterea fiscalităţii Guvernul Ponta „a stricat”, în timp ce alţii au subliniat că actuala Putere nu guvernează de fapt, ci doar administrează.

Pe de altă parte, deputatul PDL Elena Udrea le-a atras atenţia celor de la putere că nu trebuie să reia cheltuielile bugetare neacoperite realizate de Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Boc: „Fără tăierile din 2010, ajungeam să închidem România”

Astfel, întrebat, sâmbătă, de ziarişti cum comentează referirile făcute de preşedintele Traian Băsescu la adresa guvernărilor Boc, Ungureanu şi Ponta, fostul premier Emil Boc a răspuns că fără măsurile luate în timpul guvernării sale se ajungea la situaţia în care România să se închidă. „Sunt lucruri pe care le-am trăit, le-am cunoscut, le cunosc şi sunt reci, dar adevărate. Fără acele măsuri din 2010, astăzi eram într-o situaţie mult mai dificilă decât alte ţări din UE, pentru că noi nu eram în zona euro, nu ne proteja nimeni şi, practic, ajungeam să închidem România, pentru că dobânzile de 7 - 10 la sută care erau pe piaţă pentru împrumuturile pe scurtă durată şi faptul că nimeni nu se mai uita cu ochi plini de încredere la România ne-a obligat să ne facem noi ordine acasă, după aceea să redevenim credibili. Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara, asta e realitatea", a spus Boc. El a adăugat că faptul că Guvernul Ponta n-a distrus ce s-a făcut în timpul guvernării sale este un lucru care poate fi observat în cifrele de la Statistică. „Cred că în momentul când spui adevărul el nu trebuie decât privit ca atare. Faptul că Guvernul Ponta n-a distrus ce am făcut noi, este un lucru pe care îl putem observa în cifrele de la Statistică. Faptul că nu ia măsuri noi, care să sprijine mediul de afaceri, este o realitate. De aceea am spus că actualul guvern administrează, dar nu guvernează ţara, are partea bună că nu a distrus ce am făcut, dar are partea proastă că nu aduce nicio măsură în plus pentru a susţine mediul de afaceri ci, dimpotrivă, îl ignoră", a mai arătat Emil Boc.


Udrea, pe blog: „Guvernul Ponta nu trebuie să cadă în capcana lui Călin Popescu Tăriceanu”

La rândul său, deputatul PDL Elena Udrea a subliniat că PDL şi Traian Băsescu au plătit „costurile electorale" pentru măsurile de austeritate impuse în 2010 pentru a reduce deficitul bugetar, iar guvernul Ponta să nu reia cheltuielile bugetare neacoperite realizate de Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Deputatul democrat-liberal a mai afirmat că guvernul USL are posibilitatea să finanţeze proiectele necesare de investiţii, din fonduri guvernamentale sau cofinanţând pe cele din fonduri europene, investiţii care generează locuri de muncă. „Având în vedere că Guvernul Boc a reuşit să aducă acest echilibru cu costuri mari în timp şi cu sacrificii din partea populaţiei, responsabilitatea care-i revine Executivului condus de Victor Ponta este să nu cadă în capcana lui Călin Popescu Tăriceanu din 2008 şi să dea drumul la cheltuieli bugetare neacoperite, având în vedere că anul viitor este din nou unul electoral. (...) Odată ce premisele au fost create cu sacrificiul electoral al PDL, măcar USL să aibă inteligenţa să folosească această situaţie în folosul românilor, astfel încât toate eforturile din ultimii ani să nu fi fost zădărnicite", a spus Elena Udrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter