Politică

PPMT aseamănă UDMR cu PCR

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/toro-tibor1.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PPMT, Toro Tibor, îi compară pe "eternii" lideri ai UDMR cu nomenclatura PCR.</p>

 

Într-un interviu acordat Ziare.com, Toro Tibor a susţinut afirmaţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, şi anume că PPMT este incomod atât pentru Puterea de la Bucureşti, cât şi pentru UDMR.. În plus, Toro Tibor a descris relaţia cu UDMR ca "firesc tensionată", explicând că trebuie spart monopolul reprezentării maghiare în România.


Liderul PPMT a mai arătat că partidul său a apărut pe scena politică din cauza eşuării încercărilor de reformă internă din cadrul UDMR. “E de-a dreptul hilar, că după sfârşitul unei epoci în care de-a lungul deceniilor cu toţii am fost nevoiţi să suportăm puterea totală a singurului partid, comunitatea maghiară din România să fie dominată în continuare de singura şi unica UDMR, condusă în mare parte de aceleaşi persoane ca şi în urmă cu 20 de ani. Cum nici nomenclaturii PCR nu i-a plăcut faptul că i-a venit sfârşitul, aşa nici "eternilor" lideri ai UDMR nu le place că a apărut un alt partid care ar putea sparge monopolul reprezentării comunităţii”, a spus Toro Tibor.

Cu toate acestea, preşedintele PPMT a subliniat că UDMR poate conta pe sprijinul partidului pe care îl conduce, în ceea ce priveşte oficializarea în Constituţie a limbii maghiare şi demersurile autonomiei maghiarilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter