Politică

Ungureanu vrea liste comune ale dreptei la europarlamentare, candidat unic la Preşedinţie şi partid

<p><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/28/mihai-razvan-ungureanu.jpg" border="0" alt="puterea.ro" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, afirmă că dreapta românească este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016.

Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că dreapta românească este, în momentul de faţă, "fragmentată, iar din punct de vedere al acţiunii politice, incoerentă", singura şansă fiind "unitatea în acţiune" a partidelor de dreapta, scrie Mediafax.

"Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.


Ungureanu a spus că lista comună poate fi stabilită "fără complicaţii, pe seama unui protocol".  Al doilea proiect pe termen scurt menţionat se referă la candidatul unic la Preşedinţia României, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta până în 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter