Politică

Noile regiuni ale ţării vor fi stabilite în noiembrie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/26/harta-regiuni-de-dezvoltare.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale a declarat astăzi la Cluj că regiunile ţării vor fi stabilite prin legea regionalizării cel mai probabil în luna noiembrie, după ce va fi modificată Constituţia. Altfel nu se poate ieşi cu legea regionalizării până nu este modificată Constituţia. </strong></p>

 


Potrivit ministrului, nu este nevoie de regiuni mici deoarece s-ar împiedica dezvoltarea acestor regiuni. Dragnea a precizat că nu vor fi desfiinţate judeţele, nici comunele şi nici consiliile judeţene. Ministrul a spus că în acest moment se lucrează la stabilirea regiunilor.

Dragnea îi contrazice pe PDL-iști care susţin că menţinerea judeţelor va creşte birocraţia. El spune că în mod paradoxal birocraţia va scădea. Ministrul afirmă că oricine are nevoie de un anumit document, aviz, etc. din Bucureşti, după regionalizare nu a mai merge până în capitală ci va fi rezolvat la nivel regional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter