Politică

Toro Tibor, la Cluj: ”PPMT va milita pentru ca în Constituţie să fie trecută limba maghiară ca limbă oficială”

<p><strong>Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce va milita pentru ca limba maghiară să fie trecută în Constituţie ca limbă oficială.</strong></p> <p><strong>

Toro T. Tibor a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, la finalul Adunării Generale a Delegaţilor PPMT, că este "absolut firesc" ca limba maghiară să fie limbă oficială în regiunile în care maghiarii trăiesc într-un număr însemnat.


"Un punct important al instituţiei autonomiei ţine de drepturile lingvistice şi dintre acestea mi se pare absolut firesc ca limba maghiară în acele regiuni în care maghiarii trăiesc într-un număr însemnat, să fie limbă oficială. Acest drept trebuie trecut şi în Constituţie iar noi vom milita pentru acest lucru", a spus Toro.

Adunarea Generală a Delegaţilor PPMT a adoptat, sâmbătă, şi o listă de propuneri ale formaţiunii privind modificarea Constituţiei, printre care se numără şi "alegerea preşedintelui României de către Parlament", scopul fiind "consolidarea republicii parlamentare ca formă de guvernământ".


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter